Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Omicron Etkisi: CES 2022’de Birçok Firma Yer Almayacak

Dünyanın önde gelen teknoloji fuarlarından biri olan CES 2022, yeni koronavirüs varyantı sebebiyle iptal edilebilir.

Tüketici Elektroniği Şovu veya bilinen ismiyle CES 2022, pandemiye rağmen fiziksel olarak yapılacak. Etkinlik, devam eden Covid-19 salgını nedeniyle geçen yıl sanal olarak yapılmıştı ve şirketler yeni ürün ve hizmetlerini çevrimiçi olarak duyurmuştu. CES‘in organizatörleri olan Tüketici Teknolojileri Derneği (CTA), fiziksel bir etkinlik düzenlemeyi umsa da planlar bozulmaya başladı.

Covid-19 aşılarına küresel erişim son aylarda iyileşmiş olsa da ‘Omicron’ varyantı nedeniyle vakalar artmaya başladı. Omicon, kısmen önceki varyantların çoğundan daha bulaşıcı olduğu için ve kısmen de çoğu Batılı ülke, mesafe ve maskeleme düzenlemelerini yaz aylarında gevşettiği ve yeniden başlatmada yavaş davrandığı için Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa’da hızla yayıldı. Aşılı insanlar aşısız insanlar kadar hasta görünmese de herkes aşı olamaz, bu nedenle vaka sayılarındaki artış birçok şirketin CES 2022’ye katılmayı iki kez düşünmesine neden oldu.

Büyük Şirketler CES 2022’de Olmayacak

CES 2022

T-Mobile, Meta, Twitter, Pinterest ve iHeartRadio, bu hafta CES 2021’de sınırlı bir fiziksel varlığa sahip olacaklarını veya etkinliğe hiç katılmayacaklarını duyurdu. Nvidia, Bloomberg’e basın toplantısının yalnızca sanal olarak yer alacağını, AMD’nin ise küçültülmüş bir fiziksel varlığa sahip olacağını söyledi. Amazon ve Ring de yer almayacaklarını duyurdu. Etkinlikten ayrılan çok sayıda önemli katılımcıya rağmen, CTA Başkanı ve CEO’su Gary Shapiro Çarşamba günü bir LinkedIn gönderisinde etkinliğin hala fiziksel olarak devam ettiğini tekrar doğruladı.

Shapiro ayrıca T-Mobile, AMD, Nvidia ve diğer büyük şirketlerin şirketten ayrılmasının etkisini en aza indirdi ve “medya birkaç düzine iptale odaklandı” dedi. CES, gösteri katında hala yüz maskeleri gerektirecek ve katılımcıların aşı olmaları gerekecek. CNET, Engadget, TechCrunch, TechRadar, Tom’s Guide ve The Verge gibi birçok haber kuruluşu da güvenlik endişeleri nedeniyle Las Vegas’a muhabir göndermeyeceklerini duyurdu.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.