Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

CD Projekt, Cyberpunk 2077 Yatırımcıları ile Anlaşmaya Vardı

Cyberpunk 2077'nin piyasaya sürülmesinden dolayı para kaybeden yatırımcıların davası sona erdi. CD Projekt, "Şirket veya diğer davalılar adına herhangi bir kusur kabul etmediğini" içeren bir anlaşmaya imza attı.

CD Projekt, Cyberpunk 2077’nin piyasaya sürülmesi konusunda ABD’li yatırımcılarla bir anlaşmaya vardı. Son raporda belirtildiği gibi Polonyalı şirket, ekleri olan resmi bir uzlaşma belgesi (Hüküm ve Uzlaşma Sözleşmesi) imzaladı. İlgili belge, “Şirketin veya diğer davalıların herhangi bir kusurunun kabul edilmediğini” yineledi.

Anlaşma, sonunda Cyberpunk 2077’nin başarısız lansmanı sonucunda CD Projekt’e yatırdıkları parayı kaybeden yatırımcıların davasını sonlandırdı. Oyun, geliştiricinin vaatlerinin ardından borsada beklenenden daha kötü performans gösterdi. Sonuç olarak, Amerika’da dört dava açıldı ve sonunda bir davada birleştirildi.

CD Projekt Yatırımcı Davalarından Kurtuldu

CD Projekt

Tarafların geçen ay girdiği görüşmelerin konusu buydu. Görünüşe göre müzakereler sorunsuz geçti ancak anlaşmanın etkilenen yatırımcıları tazmin etmeyi içerip içermediği belirtilmedi. Şimdilik, belge anlaşmanın onaylanması için bir Kaliforniya mahkemesine sunuldu.

Hayal kırıklığına uğramış yatırımcılarla yapılan anlaşma, Cyberpunk 2077 ile ilgili sorunları sona erdirmese de kesinlikle CD Projekt’i mutlu etti. Oyuncular hala bir sonraki güncellemede birçok hatanın düzeltilmesinin ve ayrıca yeni nesil sürümü ile ilk ek paketlerin yayınlanmasının beklentisi içerisinde. Bu kesinlikle oyunun satışlarını destekleyecek ancak belirlenen çıkış tarihleri defalarca ertelendi.

Cyberpunk 2077 Son Zamanlarda Yükselişe Geçti

CD Projekt

CD Projekt’in tartışmalı oyunu Cyberpunk 2077 kesinlikle oyun tarihinin en büyük felaketlerinden biri olmasa da, birçok oyuncu için oyun, büyük bir hayal kırıklığı olmuştu. Bu esas olarak konsol sürümü için geçerli bir durum olsa da PC sahipleri de büyük iyileştirmeler beklemekten bıkmış durumdaydı.

Yaklaşık bir yıl önce çıkan ve ilk çıktığı zamanlar kullanıcılar tarafından beğenilmeyen bu oyun hem düzeltmeler hem de Black Friday etkinliği sayesinde işleri değiştirdi. Kış İndirimleri ve mevcut Yeni Ay Yılı Etkinliği ile de yüzde 50 indirim alan Cyberpunk 2077, Steam’in en çok satanlar listesinde ilk 10’da ilk sıralarda yer alırken, şu anki yarı fiyatına satışıyla incelemelerini olumlu notlara dönüştürmeyi başardı.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.