CD Projekt CEO’su Adam Kicinski, Polonya gazetesi Rzeczpospolita‘ya şirketin geleceğe yönelik planlarını tartıştığı ve sektördeki konsolidasyon trendlerine değindiği ilginç bir röportaj verdi.
Cyberpunk 2077‘nin yarattığı hayal kırıklığından sonra şirketin düştüğü durum, hayranları gerçekten üzdü. Şirkete duyulan güven günden güne azalırken, yönetimin atacağı kararlar merakla bekleniyordu. Bu yaşanan sıkıntılı süreçlerden sonra şirketin satılabileceği de iddialar arasındaydı. Peki şirketin CEO’su neler dedi?
CD Projekt’in Odak Noktası Elindeki Markalar Olacak

Şirketin yeni markalara yatırım yapma niyetinde olmadığını ve The Witcher ve Cyberpunk’ı geliştirmeye odaklandığını bu şekilde öğrendik. Hedef, üretim kapasitesini aynı anda iki yüksek bütçeli proje üzerinde çalışılabilecek noktaya kadar genişletmek, ki bu gelecek yıl gerçekleşecek.
Şirket her zaman büyüyor ve şu anda 1200’den fazla kişiyi istihdam ediyor. Bunların 660 kişi Cyberpunk 2077’nin güncellemeleri ve yeni nesil versiyonu üzerinde çalışan CD Projekt RED stüdyosuna ait. Geri kalanı oyun ve Gwent gibi diğer projeler için genişleme paketleri oluşturmakla meşgul.

Satın alma konusu tamamen kenara itilmedi. Şirket yakın zamanda CD Projekt RED’in Kanada şubesi haline gelen Digital Scapes‘i satın aldı. The Flame in the Flood ile tanınan Melas Flood ekibi de satın alındı ve şu anda The Witcher veya Cyberpunk markasını kullanan yeni bir oyun üzerinde çalıştıklarını biliyoruz.
Öte yandan, şirketin kendisi düşmanca bir devralmaya izin verme niyetinde değil. Şirket tamamen bağımsız kalmak istiyor ve stratejik bir yatırımcı da aramıyor. Şirketin esas sözleşmesinde bu durumun değiştirilmesini oldukça zorlaştıran hükümler bulunduğunu da belirtelim.
Peki Bu Şirketin CEO’su Adam Kicinski Kimdir?

CD Projekt perakende noktaları ağının kurulması ve yönetilmesi, ardından Pazarlama Direktörü oldu. Daha sonra 2004 yılından itibaren CD Projekt RED’in faaliyetlerini birlikte yönetti ve 2006’da tek direktörü oldu. İlk olarak 2007’de prömiyeri yapılan The Witcher serisinin ilk oyununu geliştirmekten sorumluydu.
CD PROJEKT sahipleri üzerinde Optimus’un daha fazla yönetimi için fiili sorumluluğun birleşmesi ve devredilmesinin resmi olarak sonuçlanmasının ardından, şirketin Yönetim Kurulu’na terfi etti ve sonunda 2010 yılında şirketin başkanı oldu.

