Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

CD Projekt, Cyberpunk Davasını ‘Çok Ucuza’ Çözdü

CD Projekt, Cyberpunk 2077'nin lansmanı nedeniyle şirkete dava açan bir grup yatırımcıyla uzlaşma koşulları üzerinde anlaştı.

CD Projekt’in bugün yayınladığı yeni bir bildiride, Cyberpunk olayının oturumlarını geçtiğimiz gün tamamlandığı ve şirketin davacılara sadece 1.85 milyon dolar ödeyeceği belirtiliyor. Açıklamada, “Yönlendirme Sayfasına göre, grup üyeleri (davacılar dahil) Şirket ve Yönetim Kurulu üyelerine karşı her türlü iddiadan feragat edecekler” denildi.

“Karşılığında, Şirket ve sigortacısı tarafından klasa 1.850.000 dolar tutarında bir uzlaşma ödenecektir. Ön Belgede açıkça belirtildiği gibi, Ön Raporlamanın uygulanması, Şirket veya davada adı geçen diğer sanıklar adına herhangi bir sorumluluğun kabul edildiği anlamına gelmez.”

CD Projekt Cyberpunk Davası İçin 1.85 Milyon Dolar Ödeyecek

CD Projekt

CD Projekt, Cyberpunk’ın yayınlandığı ay sadece 563 milyon doların üzerinde oyun satışı yaptı ve orijinal satıcıdan bir tane talep edemeyen oyunculara geri ödeme sağlamak için tasarlanan Help Me Refund kampanyasına sadece 2.2 milyon dolar harcadı.

Gecikmenin ardından, merakla beklenen Cyberpunk 2077, Aralık 2020’de bir dizi teknik sorunla piyasaya sürüldü ve bunun sonucunda para iadesi teklif edildi, oyun PlayStation Store’dan alındı ve CD Projekt hisseleri düştü . Başarısız bir lansmanın ardından, ABD’deki bir dizi oyunun yapım şirketi hissedarı yatırımcıları Cyberpunk 2077’nin kalitesi konusunda yanıltarak federal yasaları ihlal etmekle ve zarar görmelerine neden olmakla suçlayan toplu davalar açtı.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.