Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Bill Gates: Musk Kadar Zengin Değilseniz Bitcoin Almayın!

Dünyanın en zengin insanlarından olan ünlü milyarder Bill Gates, yakın tarihli bir röportajda kripto para birimleri hakkında konuştu.

Milyarder Bill Gates, yakın tarihli bir televizyon röportajında kripto para birimleri konusunu ele aldı. Ona göre, Elon Musk’tan daha az paraya sahip kişiler, benzer ödeme araçlarına yatırım yaparken oldukça dikkatli olmalılar.

Dünyanın en zengin adamı – Elon Musk – kripto para birimlerine olan sevgisini hiçbir zaman gizlemedi. Twitter’da kripto para birimleri hakkında birkaç kez olumlu konuştu ve kurduğu şirket Tesla, Bitcoin’e 1,5 milyar dolar yatırım yaptı. Başka bir milyarder olan Microsoft’un kurucusu Bill Gates’in bu finansal araç hakkında tamamen farklı bir görüşü olduğu ortaya çıktı.

Bill Gates

Bill Gates: “Elon’un tonlarca parası var ve çok bilgili, bu yüzden Bitcoin’inin rastgele bir şekilde yükselip alçalacağından endişelenmiyorum. Bence, ayıracak kadar parası olmayan insanların bu çılgınlıklara kapıldığını düşünüyorum. Genel düşüncem, Elon’dan daha az paranız varsa muhtemelen dikkatli olmalısınız.” dedi Gates, Bloomberg Televizyonuna yaptığı açıklamada.

Bir başka zengin adam olan Warren Buffet da Bitcoin hakkında benzer bir tonda konuştu ve ona göre kripto para birimleri gerçek değerden tamamen yoksun. Sanal paraları eleştirenler arasında şu anki ABD Hazine Bakanı Janet Yellen de var. Bitcoin’in işlem yapmak için son derece zayıf bir araç olduğunu düşünüyor.

Bill Gates 2

Musk ve Bill Gates arasındaki ilk görüş farklılığının kripto para birimleri olmadığını hatırlamakta fayda var. Milyarderler, örneğin Mars kolonizasyonu veya Covid-19 konusunda da farklılık gösteriyor ve bazen oldukça ciddi tartışmalara giriyorlar.

Bireysel kişilerin kripto para birimleri hakkındaki görüşlerinden bağımsız olarak, Bitcoin döviz kurunun son zamanlarda rekor seviyelere ulaştığı da belirtelim. Dahası, daha fazla büyük şirket, müşterilerinin benzer ödeme yöntemlerini kullanmalarına izin vermeyi düşünüyor. Bu şirketler arasında Mastercard ve Uber gibi büyük şirketler de yer alıyor.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.