Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Bilgisayarda Ekran Görüntüsü Alma

Bilgisayarda ekran görüntüsü almak için tüm bilmeniz gerekenler haberimizde.

Eğer kullandığınız bilgisayarda ekran görüntüsü almanız gerekiyorsa, Windows 10 tam da bunu yapmak için çeşitli yöntemler sunar.

İster ekranın tamamını ister bir kısmını kaydetmek isteyin, Windows 10 başta olmak üzere bilgisayarda ekran görüntüsü almak için en yaygın tekniklerin hepsini bir araya getirdik.

Ekran Görüntüsü (Print Screen tuşu)

Windows 10’da ekran görüntüsü almanın en kolay yolu Print Screen (PrtScn) tuşudur. Tüm ekranınızı yakalamak için klavyenizin sağ üst tarafındaki PrtScn tuşuna basmanız yeterlidir.

Ekran görüntüsü Panonuza kaydedilecektir. Dosyayı kaydetmek için ekran görüntüsünü Microsoft Word veya Paint gibi görüntü eklemenize izin veren herhangi bir programa yapıştırın.

Windows + Print Screen

Windows 10 yada herhangi bir işletim sistemine sahip bilgisayarda ekran görüntüsü almak ve dosyayı otomatik olarak kaydetmek için Windows tuşu + PrtScn’ye basın.

Ekranınız kararacak ve tüm ekranınızın bir ekran görüntüsü Resimler > Ekran Görüntüleri klasörüne kaydedilecektir.

print screen seo windows 1

Alt + Ekranı Yazdır

Yalnızca üzerinde çalıştığınız etkin pencereyi yakalamak ve Pano’nuza kopyalamak için Alt + PrtScn tuşlarına basın. Bu yöntemle alacağınız ekran görüntüsünü kaydetmek için başka bir programa ctrl+v yardımıyla yapıştırmanız gerekiyor.

Snip & Sketch Aracı

Ekran görüntülerinizi özelleştirmek, açıklama eklemek veya paylaşmak istiyorsanız, Windows’ta ekran görüntüsü almanın en iyi yolu Snip & Sketch’tir.

Snip & Sketch’i etkinleştirmek için Windows Tuşu + Shift + S klavye kısayolunu kullanın. Ekranınız kararacak ve ekranınızın üst kısmında bir mini menü belirerek size dikdörtgen, serbest biçimli, pencere veya tam ekran yakalama.

Ekran görüntüsünü aldıktan sonra panonuza kaydedilecek ve ekranınızın sağ alt köşesinde bir önizleme bildirimi görünecektir.

Snip & Sketch uygulamasını açmak için önizleme bildirimine tıklayın ve kaydetmeden veya paylaşmadan önce mevcut çizim araçlarıyla ekran görüntüsünü düzenleyin.

Ekran Alıntısı Aracı

Snip & Sketch, eninde sonunda Windows’ta Snipping Tool’un yerini alacak olsa da, eski aracı Windows 10, 8, 7 ve Vista’da ekran görüntüsü almak için kullanmak hala mümkün.

Snipping Tool’u başlatmak için, onu arama çubuğundan bulmanız gerekir. Ekran görüntünüzü özelleştirmek için “Mod” düğmesini kullanın ve ardından ekranınızı yakalamak için “Yeni” düğmesini tıklayın.

Ayrıca “Gecikme” açılır menüsü aracılığıyla yakalamanızı beş saniyeye kadar zamanlayabilirsiniz. Bu işlemin ardından bilgisayarda ekran görüntüsü aldıktan sonra açıklama ekleyebileceğiniz, kaydedebileceğiniz veya Microsoft Outlook ile paylaşabileceğiniz yeni bir pencerede açılır.

Oyun Çubuğu


Oyun Çubuğu, çoğu Windows 10 işletim sistemli bir bilgisayarda ekran görüntüsü almak ve video kaydetmek için kullanabileceğiniz bir yer paylaşımıdır. Oyun Çubuğunu açmak için Windows Tuşu + G tuşlarına basın.

Hızlı ipucu: Oyun Çubuğu açılmazsa, etkin olduğundan emin olun. Oyun Çubuğunu etkinleştirmek için “Oyun çubuğu ayarları”nı arayın ve menüde “Oyun kliplerini, ekran görüntülerini kaydet ve Oyun Çubuğunu kullanarak yayınla” seçeneğini seçin.

Açılan menüde, tam ekran ekran görüntüsü almak için kamera simgesine tıklayın. Mikrofon simgesine tıklayarak ses ekleme seçeneği ile kayıt düğmesine basarak da bir video klip kaydedebilirsiniz.

Oyun Çubuğu tarafından yakalanan ekran görüntüleri ve video klipler PNG formatında Videolar > Yakalamalar klasörüne kaydedilir. Ayrıca, ekran görüntüsünün ve kayıt düğmelerinin altındaki “Tüm yakalamaları göster” seçeneğine tıklayarak Oyun Çubuğunda da bulabilirsiniz.

game tool windows

Screenshot Uygulamaları

Üstte saydığımız yöntemler fazlasıyla yeterli olsa da aldığınız bilgisayarda ekran görüntüsüne minik dokunuşlar yapmak için bazı uygulamaları da kullanmanız mümkün. Greenshot ve Lightshot uygulamalarını bilgisayarınıza kurarak aldığınız ekran görüntüleri üzerinde küçük oynamalar yapabilirsiniz. Elbette bir Photoshop performansı beklememek lazım.

lightshot

Bu rehberimizin haricinde Windows 10 işletim sisteminizi daha da hızlandırmak adına neler yapmanız gerektiğini bilmiyorsanız bu link üzerinden haberimize ulaşabilirsiniz.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.