Electronic Arts geçtiğimiz günlerde Origin’de tüm PC oyuncuları için bir kampanya başlattı. Buna göre oyuncular Battlefield 5’i ücretsiz olarak deneyebilecekti. Bu deneme sürümü hem tek kişilik, hem de multiplayer modları kapsarken oyunu bir hafta boyunca insanlar ücretsiz oynayabilecek.

Battlefield 5’i henüz deneme şansı bulamayanlar için birkaç gün önce EA Help Twitter hesabı bir kampanya başlattı. Bunun için insanlar EA’ye Twitter üzreinden #TRYBFV etiketiyle direkt mesaj gönderdiler ve Origin Access Basic için 7 günlük deneme kodlarını aldılar.
Maalesef Electronic Arts bunun için sadece 24 saat süre tanımıştı ve süre de sona erdi. Katılımcılara teşekkür eden firma, Origin Access Basic 7 günlük kodlarını dağıttı.
Diğer yandan bu kampanyanın ne için yapıldığını tahmin etmek pek zor değil. Battlefield 5 henüz yeni çıkan bir oyun olmasına rağmen satışlarda Battlefield 1 kadar başarılı olamadı. Oyuncu sayısı her ne kadar yüksek olsa da, eski Battlefield oyunları kadar popüler olmadığı söyleniyor. Muhtemelen EA de satışları biraz olsun canlandırmak için böyle bir hamle yaptı.

