Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

En İyi Batman Animasyon Filmleri

DC evreninin en ikonik süper kahramanlarından Batman, yalnızca çizgi romanlar ve filmlere değil, aynı zamanda çeşitli animasyonlara da hayat verdi. İşte sizler için derlediğimiz en iyi Batman animasyon filmleri!

Batman animasyon filmleri ile karşınızdayız! Robert Pattinson, Zoë Kravitz ve Paul Dano’nun başrol oynadığı Kara Şövalye’nin en son sinematik enkarnasyonu olan The Batman, 4 Mart’ta izleyicilerle buluşacak. Yeni filmin vizyona girmesini sabırla beklerken, kült karakterin yer aldığı animasyonları izlemek isteyebilirsiniz.

Caped Crusader lakaplı süper kahraman, DC animasyon filmleri içinde her zaman özel bir yere sahip olmuştur. 1992’deki Batman: The Animated Series’e kadar uzanan geniş katalog içerisinde en iyilerini bulmanız için tüm Batman animasyon filmlerine göz attık. İşte Matt Reeves tarafından yönetilen The Batman’i beklerken izlenebilecek en iyi sekiz animasyonlu Batman filmi listemiz.

Batman: Under the Red Hood

batman animasyon filmleri

Batman animasyon evrenindeki en efsanevi yapımlardan biri ile başlıyoruz. Bruce Wayne’in, sorumluluğunu üstlendiği çocukları nasıl tehlikeye attığını ve başarısızlıkla sonuçlanan katı ahlaki kurallarını derinlemesine inceleyen Under the Red Hood , tüm zamanların en çok izlenen Batman animasyon filmleri arasında yer alıyor.

Jensen Ackles, Jason Todd rolünde olağanüstü bir seslendirme performansı gösteriyor. Ayrıca John DiMaggio tarafından seslendirilen Joker’in bu versiyonu, ikonik karakterin bugüne kadarki en ürpertici versiyonlarından biri olarak öne çıkıyor.

Batman: Year One

Batman Year One

Frank Miller ve David Mazzucchelli’nin aynı adlı dört sayılık çizgi romanına dayanan Batman: Year One, yalnızca milyarder playboy Bruce Wayne’in suçla savaşan kişiliğinin değil, yakın zamanda Gotham polis dedektifi James Gordon ve meslektaşlarının yolsuzluğu ve şehrin suç yeraltı dünyasının kökenini anlatıyor.

Batman: Soul of the Dragon

Batman Soul of the Dragon

Bruce Lee filmi tarzında bir Batman animasyonu olan Soul of the Dragon, herhangi bir çizgi roman hikayesine dayanmıyor. Batman’in eski dövüş sanatları öğretmeni kaybolur ve onu bulmak için eski öğrencilerinden bazıları güçlerini birleştirir. Filmin seslendirme sanatçıları arasında efsanevi dövüş sanatları oyuncuları Mark Dacascos ve Michael Jai White da yer alıyor.

Batman Ninja

batman animasyonları

Batman animasyon filmleri listemize son derece ilginç bir yapım ile devam ediyor. Junpei Mizusaki tarafından yönetilen Batman Ninja, şimdiye kadarki en iyi DC animasyon filmlerinden biri olmaya devam ediyor. Her karesi göz kamaştırıcı olan animasyon, Uzak Doğu kültüründen esinlenen ikonik karakter tasarımlarıyla öne çıkıyor. En iyi Japon sanatçılarca gerçekleştirilen bu uyarlamada, arızalanan Quake Motoru tarafından geçmişe savrulan Batman, düşmanlarıyla feodal çağda yüzleşmek zorunda kalıyor.

Batman Ninja’yı Netflix’ten izleyebilirsiniz.

Batman: Mask of the Phantasm

batman animasyon filmleri listesi

Batman: Mask of the Phantasm, tüm zamanların en iyi Batman filmlerinden biridir. Batman: The Animated Series yapımcıları Eric Radomski ve Bruce Timm tarafından çekilen 1993 yapımı animasyon, Kara Şövalye’yi uzun süredir kendisini taklit eden gizemli yeni bir düşmanla karşı karşıya getiriyor. Film, ikonik karakterin doğasında var olan trajediyi ve tarihi, son derece farklı bir derinlikte irdeliyor ve ortaya şahane bir Batman portresi çıkarıyor.

Batman vs. Dracula

batman vs dracula animasyon

Robert Pattinson’lı yeni Batman filmindeki kötülerden biri olan Penguen, efsanevi vampir Dracula‘yı yanlışlıkla derin uykusundan uyandırır. Batman, Drakula’nın Gotham’ı ele geçirme ve halkı vampirlere dönüştürme planını durdurmak zorundadır. Ürkütücü ve gotik bir atmosferde geçen animasyon, “iyi ki izlemişim” diyeceğiniz Batman animasyon filmlerinden.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.