Ubisoft’un mayıs ayının sonlarında piyasaya sürdüğü oynaması ücretsiz nişancı oyunu XDefiant, konuşulmaya devam ediliyor. 6v6 takımlar halinde mücadele edilen taktiksel FPS, çıkışını takip eden ilk haftada dünya çapında 8 milyon oyuncuya ulaştı. Fransız yayıncının San Francisco stüdyosu tarafından geliştirilen yapım, Ubisoft serilerinden tanınan karakterler içeriyor.
Görünüşe göre önümüzdeki günlerde oyuna yeni fraksiyonlar gelecek. X kullanıcısı Rogue TX, oyunun dosyalarını kazdı ve Assassin’s Creed’den Assasin’ler, Ghost Recon Breakpoint’ten operatörler, Rainbow Six Siege’den GSG9 üyeleri ve Far Cry: New Dawn’dan The Highwaymen olmak üzere dört yeni grubun yolda olduğunu ortaya çıkardı.
Assassin’s Creed Karakterleri XDefiant’a Eklenebilir
Bunların dışında yarış oyunu The Crew ve eğlenceli platform oyunu Rabbids‘e dayanan grupların da nişancı oyununa geleceği iddia edildi. Veri analizi yapılan dosyalar ayrıca XDefiant için takımlı ölüm maçı, bayrağı ele geçirme ve enfeksiyon gibi yeni oyun modlarının yanı sıra testereli pompalı tüfek, Tommy Gun, FAMAS, taret, RC araba, FAL ve G36 tüfeği gibi silahların da planlandığını gösteriyor.

Türkçe dil desteği bulunan XDefiant, diğer Ubisoft oyunlarından esinlenen 14 harita, Ubisoft serilerinden ilham alan beş fraksiyon, 24 silah, 44 silah eklentisi ve 5 cihaz içeriyor. Bu fraksiyonlar arasında Cleaners (The Division), Libertad (Far Cry 6), Echelon (Splinter Cell), DedSec (Watch Dogs 2) ve Phantoms (Ghost Recon) bulunuyor.
Ubisoft, oyuna her üç ayda bir yeni silahlar, haritalar, etkinlikler ve yeni bir grup ekleneceğini belirtti. Valorant ve Call of Duty gibi nişancılara iddialı bir rakip olmayı hedefleyen XDefiant, 21 Mayıs’ta PlayStation 5, Xbox Series X/S ve Ubisoft Connect aracılığıyla PC için piyasaya sürüldü. Oyunu ücretsiz olarak indirip oynayabilirsiniz.