Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

AppLovin, MoPub’u Twitter’dan 1 Milyar Dolara Satın Aldı

AppLovin, reklam platformu olan MoPub'u 1 milyar dolar karşılığında Twitter'dan satın aldı.

Twitter, reklam platformu MoPub’u mobil şirket AppLovin’e 1,05 milyar dolar nakit karşılığında sattı. Satın almanın bir parçası olarak AppLovin, MoPub’ın temel özelliklerini mevcut hizmetlerine entegre edecek.

AppLovin’in kurucu ortağı ve CEO’su Adam Foroughi, “Platformumuzu büyütme ve bu stratejik işlem aracılığıyla yayıncılardan para kazanma araçlarımızı daha da geliştirme fırsatından heyecan duyuyoruz. MoPub ekibini memnuniyetle karşılıyoruz ve birlikte MoPub’un en iyilerini platformumuzun yazılım kısmında birleştirmek için özenle çalışacağız.” dedi.

Twitter CEO’su Jack Dorsey: “Bu işlem odağımızı artırıyor ve gelir ürün yol haritamıza olan güvenimizi gösteriyor, Twitter’ı uzun vadeli büyüme için konumlandıran ve kamuya en iyi şekilde hizmet eden temel ürünlere yatırım yapma yeteneğimizi hızlandırıyor.” açıklamasında bulundu.

AppLovin

Twitter, ilk olarak uygulamadan para kazanma çözümleri sunan MoPub’u 2013’te yaklaşık 350 milyon dolara satın almıştı. MoPub, yalnızca 2020’de Twitter için 188 milyon doların üzerinde gelir elde etmeyi başarmıştı.

Anlaşmanın, geleneksel kapanış koşullarına tabi olarak önümüzdeki birkaç ay içinde tamamlanmasını bekliyoruz.

AppLovin Nedir? Ne İş Yapar?

AppLovin olarak iş yapan Applovin Corporation, merkezi Palo Alto, California’da bulunan bir mobil teknoloji şirketi. Şirket, 2012’de kuruldu, 2014’e kadar gizli modda çalıştı.

Şirket, her boyuttaki geliştiricinin mobil reklamcılık, pazarlama ve analitik platformları MAX, AppDiscovery ve SparkLabs aracılığıyla uygulamalarını pazarlamasına, para kazanmasına, analiz etmesine ve yayınlamasına olanak tanır. Ayrıca mobil oyunlarını tanıtmak ve yayınlamak için oyun geliştiricilerle birlikte çalışan Lion Studios’un da sahibi.

Şirket ayrıca geliştiricilerin oyunlardan para kazanmalarına yardımcı olan bir şirket ancak aynı zamanda Wordscapes geliştiricisi Peoplefun ve Game of War geliştiricisi MachineZone’u içeren 200’den fazla oyun portföyüne sahip 12 stüdyoya da sahip.

Şirket, bu yılın başlarında halka açıldı ve bir İlk Halka Arz İşlemi bitiminde 1.8 milyar dolar topladı. Şirket, her biri 80 dolardan 22.5 milyon hisse sattı.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.