Apple ve Epic Games Arasındaki Dava Fiziksel Bir Mahkemede Görülecek

Dünyanın en çok oynanan Battle Royale oyunlarından Fortnite’ın geliştiricisi Epic Games, App Store yönergelerinin tekelci ve rekabete aykırı olduğu gerekçesiyle geçtiğimiz yılın ağustos ayında Apple’a antitröst davası açtı.

Aslında her şey, Epic Games’in hem iPhone hem de Android cihazlarda oyuna uygulama içi satın alımlar için oyuncuların doğrudan şirkete ödeme yapabildikleri bir güncelleme getirdiğinde başladı. Apple ve Google ise bu güncellemenin App Store ve Play Store mağazalarındaki ödeme ve komisyon kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle Fortnite’ı kaldırdı.

Daha önce bildirdiğimiz gibi, Apple, pazarda tekel olmadığını ve Fortnite gibi oyunların mevcut pazar boyutunu göstermek amacıyla Valve’ın sahibi olduğu dijital oyun mağazası Steam’den veri talep ediyor. Valve, her ne kadar bu verilerin davayla ilgili olmadığını belirtse de, davanın yargıcı tarafından verilen karar neticesinde Apple’ın istediği verileri paylaşmak zorunda kalacak.

MacRumors’un aktardığı bilgilere göre yargıç Yvonne Gonzalez, App Store yönergelerinin tekelci ve rekabete aykırı olup olmadığına karar vereceği davanın ayrıntılarını konuşmak için Apple ve Epic Games şirketlerinin avukatlarıyla bir araya geldi. Davanın şahsen dinlenmek için yeterince önemli olduğunu belirten yargıç, tanıkların fiziksel bir mahkemede ifade verirken yalan söyleme ihtimalinin daha düşük olduğuna inandığını söyledi.

Apple ve Epic Games arasındaki davanın, 3 Mayıs’ta fiziksel olarak gerçekleşeceği, ancak COVID-19 vakalarının sayısına göre Zoom üzerinden de yapılabileceği belirtiliyor. Fortnite’ın App Store ve Google Play Store’a geri dönüp dönmeyeceğini dava sonucunda göreceğiz.