Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Apple, Üretimlerinin Bir Kısmını Hindistan’a Kaydırıyor

1 milyar dolarlık yeni yatırım ile fabrika kapasitesi arttırılıyor

ABD ile Çin arasında süren ticaret savaşının henüz bitmediğinin bir göstergesi olarak kabul edebileceğimiz bu yeni gelişme ile savaşın yakın süreçte de bitecek gibi görülmediğini düşünebiliriz. Apple ürünlerinin üretiminin büyük bir kısmını yüklenen Foxconn firmasının operasyonlarını daha fazla Hindistan’a kaydırmasını istediği belirtiliyor.

Daha öncesinde Foxconn, Hindistan’da yine Apple ürünlerinin bir kısmını üretmek için fabrika kurmuştu. Şimdi ise; Apple tarafından şiddetle istenilen 1 milyar dolarlık ekstra yatırım ile fabrika kapasitesi arttırılması hedefleniyor.  Sriperumbur yerleşkesine ilk olarak 214 milyon dolar yatırım ile iPhone XR üretimini bu fabrika üzerinden Hindistan’da yürütüyordu. Yapılacak olan yeni yatırım ile üretim ağının genişleyeceği aşikar.

apple

Açılacak yeni yerleşkeler sonrasında Apple, Çin üzerindeki üretimlerinin azalması sonucunda ABD-Çin ticaret savaşından en az şekilde zarar görmeyi hedeflerken, Dünya cep telefonu pazarında ikinci sırada olan Hindistan pazarındaki payını arttırmayı istiyor. Kaynaklara göre şuan Apple; Hindistan’da üst segment cep telefonları pazarında %63, genel pazar payında ise %1’lik gibi çok düşük bir paya sahip. Hindistan üzerinde üretilecek model sayılarının artmasıyla birlikte maliyetlerini aşağıya çekecek olan Apple, %1’lik pazar payını ilerleyen zamanlarda arttıracak gibi görünüyor.

Hindistan hükümetinin son zamanlarda yeni yasalar ve vergi hukuku ile yeni girişim ve teknoloji yatırımcılarının ilgisini çekmeyi başarmıştı. Yapılacak olan yeni 1 milyar dolarlık yatırım ile yaklaşık olarak 6000 kişilik yeni istihdam açılacağı söyleniyor.

2020 Ocak ayı itibariyle; 1.38 Trilyon dolarlık piyasa değeriyle Dünya’nın en değerli şirketleri sırasında birinci sırada.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.