Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Apple Arcade’e Dair Merak Ettiğimiz 2 Şey

Apple Arcade hakkında merak edilen iki nokta.

Sürpriz bir etkinlikle yeni oyun üyelik servisi Apple Arcade’i duyuran Apple, hepimizi şaşırtmayı başardı. Yeni servise belli bir ücret ödeyip çeşitli oyunları iPhone, iPad, Mac ve Apple TV cihazlarımızda hiçbir ek bedel vermeden oynayabileceğiz. Üstelik bunlar exclusive oyunlar olduğu için, başka platformlarda da yer almayacaklar.

apple arcade dair merak ettigimiz 2 sey 1

Üstelik Apple Arcade’de yer alan oyunlar rastgele insanlar tarafından da geliştirilmiyor. Listede Hironobu Sakaguchi (Final Fantasy yaratıcısı), Ken Wong (Monument Valley tasarımcısı) ile Will Wright (Sim City yaratıcısı) gibi isimler var. Oyunları ise Konami, Klei, LEGO, Mistwalker, SEGA ve Giant Squid gibi irili ufaklı pek çok firma yapacak.

Buna rağmen Apple Arcade’e dair merak ettiğimiz iki önemli husus var ve henüz bunlar Apple tarafından açıklanmadı.

Oyun Kataloğu ve Gelecekteki Durumu

Bu muhtemelen en çok merak edilen konu. Apple şimdilik 100’ün üzerinde yeni ve özel oyun vadederken, bunların doğrudan eklenip eklenmeyeceği açıkça belirtilmedi. Apple Arcade ilk çıkışını 2019 sonbahar aylarında yapacak fakat tüm oyunlar özel ve yeni olacak mı?

Bir de tabii katalogun ilerleyen zamanlardaki durumunu merak ediyoruz. Apple Arcade’e eski oyunlar da eklenecek mi, yoksa sadece yeni ve buraya özel çıkan oyunlar mı olacak?

Açıkçası Microsoft bu alanda harika bir iş çıkardı ve Xbox Game Pass’e hem yeni çıkan oyunları, hem de eski klasikleri ekliyor. Benzer bir yaklaşımı Apple Arcade’den de görmek güzel olurdu.

apple arcade dair merak ettigimiz 2 sey 2

Apple Arcade – Multiplayer Desteği

Apple düzenlediği basın etkinliğinde Apple Arcade’in multiplayer yönüne de değinmedi. Merak ettiğimiz şey, buradaki oyunların sadece tek kişilik mi olacağı?

Son dönemde Fortnite ve Clash Royale gibi oyunların mobil cihazlardaki popülaritesini düşününce, Apple Arcade’de multiplayer yaklaşımının nasıl olacağı merak konusu.

https://youtu.be/67umVefSXnY

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.