Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Irkçı Yazıları Ortaya Çıkan Apex Legends Baş Tasarımcısı Kovuldu

Ücretsiz battle royale oyunu Apex Legends'ın baş oyun tasarımcısı, 14 yıl önce bir blog yazısında kullandığı cinsiyetçi ve ırkçı söylemlerinin ortaya çıkmasının ardından Respawn'dan kovuldu.

En sevilen battle royale oyunları arasında yer alan Apex Legends, baş oyun tasarımcısına veda etti. 2007 yılında yazdığı bir blog yazısında cinsiyetçi ve ırkçı ifadeler kullandığı ortaya çıkan Daniel Klein, geliştirici stüdyo Respawn tarafından kovuldu.

Bundan 14 sene önce sarf ettiği sözler için çok üzgün olduğunu söyleyen Klein, birkaç hafta önce sosyal medya üzerinden bir özür mesajı yayınlamıştı.

Apex Legends Baş Tasarımcısı, Artık Respawn’da Çalışmadığını Söyledi

apex legends baş tasarımcısı

“Geçenlerde 2007’de yazdığım bir blogda bazı korkunç ifadelere rastladım. Bunları söylediğim için gençliğimden utanıyorum, üzgünüm ve kızgınım. Umarım artık bunlara inanmadığım herkes tarafından biliniyordur” diyen Apex Legends baş tasarımcısı, bugün itibarıyla görevinden el çektirildi.

Söz konusu blogda yazılanların üzerinden uzun bir zaman geçmesine rağmen, Klein’in o sırada 27 yaşında olduğu söyleniyor. Kullandığı cinsiyetçi ve ırkçı sözleri gençliğine veren Klein, artık Respawn‘da çalışmadığını ve geçen haftanın sonunda kovulduğunu doğruladı.

Respawn Apex Legends

Kişisel Twitter hesabından yeni bir açıklama yapan Klein, “2007’de söylediğim korkunç, bağnazca şeyleri görmüş veya görmemiş olabilirsiniz. Bu adamın kovulması gerektiğine yürekten katılıyorum. O zamandan beri daha iyi bir insan olmak için çok fazla enerji harcadım ve şu anda çok depresyondayım çünkü asla kim olduğumu kanıtlayamayacağımı hissediyorum” şeklinde konuştu.

Respawn’daki diğer geliştiricilerden de özür dileyen Klein, “Son olarak, Apex ekibinden de çok özür diliyorum. Bu, ihtiyaç duymadıkları bir sorun. Gelecek planlarının ne olduğunu biliyorum ve Apex’in parlak bir geleceği olduğuna kesinlikle inanıyorum. Çok güzel şeyler geliyor. Ben de bunun bir parçası olmayı isterdim” dedi.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.