Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

AMD Ryzen Threadripper 2990WX Overclock ile 6GHz Hıza Ulaştı

Yeni AMD işlemcisi göz dolduruyor!

AMD yeni işlemcisi Ryzen Threadripper 2990WX’i dünyaya tanıtırken, 32 çekirdeği olan bu üst düzey cihaz aynı zamanda bir rekor kırdı ve overclock ile hızı 6GHz seviyesine ulaştı! Tahmin edileceği gibi bu modelde sıvı nitrojen soğutma kullanılıyordu ve Endonezyalı bir overclock uzmanı tarafından bu hızlara ulaşıldı.

amd ryzen threadripper 2990wx overclock ile 6ghz hiza ulasti 1

Daha önce de benzer çalışmalara imza atan Ivan Cupa Ryzen ilemciyi 5.955GHz hıza ulaştırmayı başardı ve bunu işlemcinin her bir çekirdeğine uyguladı. Ayrıca anakart olarak da MSI’ın MEG X399 Creation adlı modelini kullandı.

5.1GHz hızda dahi Ryzen Threadripper 2990WX, Intel’in 28 çekirdekli Computex etkinliğinde gösterilen yeni işlemcisini geçmeyi başarıyor. Intel’in işlemcisi ise 5GHz hıza ulaşabiliyordu.

Sınırları zorlayan işlemci Ryzen Threadripper 2990WX, Cinebench testlerinde de oldukça yüksek başarı puanlarına imza atarken bir rekor kırmış oldu. Fakat şu da var ki Intel’in 28 çekirdekli işlemcisi henüz piyasaya sürülmedi ve hazırlıkları yapılıyor. Aynı zamanda sıvı nitrojen soğutma yerine su soğutmalı olarak çalışıyor.

Ryzen Threadripper 2990WX işlemci şu anda ABD’de 1800 dolardan satılmakta.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.