Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Activision Blizzard 2 Milyar Dolar Gelir Açıkladı

Activision Blizzard'ın üç büyük oyunu büyük gelir getirdi.

Activision Blizzard 2018 yılının ilk çeyreğine dair gelir raporlarını yayınlanırken, firmanın oldukça başarılı olduğu ve 2 milyar dolar ile rekor kırdığı göze çarptı. İlk çeyrekteki bu muazzam başarı temelde 3 oyuna ait oldu; World of Warcraft, Overwatch ve Candy Crush. Firma ayrıca tüm oyunlarında aylık olarak 374 milyon aktif kullanıcıya erişti.

Activision blizzard 2 milyar dolar gelir acikladi 1

Özellikle mobil segmentte Activision Blizzard’ın gelirleri inanılmaz ölçüde artarken, bunda satın alınan Candy Crush’ın payı büyük oldu.  Her ne kadar öne çıkan oyunlar World of Warcraft, Overwatch ve Candy Crush olsa da bu kadarıyla sınırlı kalmadı. Aynı zamanda Hearthstone ile Call of Duty de firmanın gelirlerine büyük katkıda bulundu. Crash Bandicoot N. Sane Trilogy de önemli ölçüde gelir elde etti ve Activision’ın yüzünü güldürdü.

Bu dönemde Activision 312 milyon dolar, Blizzard 480 milyon dolar ve King 534 milyon dolar geliri oyunlarıyla topladı. Activision-Blizzard çatısı altında en çok gelir elde eden firma ise yüzde 36 payla King oldu.

Aynı zamanda Activision Blizzard CEO’su Bobby Kotick’e Fortnite’ın üstün başarısı da sorulurken, manidar açıklamalarda bulundu. İlerleyen dönemlerde Blizzard’ın kendi oyunlarına da battle royale modları eklenebilir.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

1 Yorum

  1. ecmd

    Sektörü domine etmek…

    0
    0
    Cevap

Yorum Yaz

Email adresiniz yayınlanmayacak.

Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.