Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

ZeniMax, Fallout 4 Yüzünden Davalık Oldu

Fallout 4 oyun içinde, radyo istasyonu bölümünde çalan şarkı yüzünden davalık oldu. Tamı tamına 1 milyon dolarlık dava açıldı.

Fallout 4 oyununun tanıtımı için uyarlanan ve oyunun bir bölümünde, radyo merkezinde çalan The Wanderer adlı parçayı unutmadınız inşallah ? Şarkının sahibi Dion DiMucci, ZeniMax ile davalık oldu. Tamı tamına 1 milyon dolarlık yasal işlem başlattı. Bunun nedeni olarak, genç yaştaki kardeşlerimizi şiddete yöneltmesi olarak gösteriliyor. Şarkı sahibini eyleme geçiren ve yasal işlem başlatmasına sebep olan şey, tanıtım videosunda kullanılan action videosu.

fallout4

Dion’un düşüncesine göre bu video değerleri düşüren, itici ve cinayet işlemeye teşvik edici hale getiriyor.  Tekrar olarak, Dion’a göre bu haritanın coğrafi koşulları ve çevre değerleri çok sakıncalı. Şiddete uygun alan olarak görülüyor.  Polyog tarafından paylaşılan dokümanlara göre Dion’un reklam videonun kaldırılması ve ticari kaybının masrafını karşılamak için kendi tarafına 1 milyon dolar gibi bir rakam ödeme isteğinde bulundu. Davanın ilgili belgeleri 07.02.2017 tarihinde işlemler yapılmış.

https://youtu.be/9TL1o_NYDGU

Ufacık bir hata nelere yol açabiliyor hepimiz görmüş olduk bu haberde. Her şeyin en ince ayrıntısına kadar yapılması lazım. Projenizde büyük emek sarf edersiniz ama ufacık bir yerde hata yaparsanız o emekler boşa gitmiş olur. 🙂

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.