Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

YouTuber’lar Vergi Ödeyecek

YouTuber'lar artık sıkı bir vergi kıskacına alınacak.

Dünyada ve ülkemizde popülerliğini her geçen gün arttıran YouTube’da sıkça gördüğümüz YouTube fenomenleri artık daha sık vergi denetiminde olacak. 

youtuberlar vergi odeyecek 2

Popüler video paylaşma platformu YouTube artık eskisinden çok daha popülerliği olan bir platform. Pek çok kişinin artık kazancını sağladığı yer olan YouTube artık devlet tarafından da sıkı bir şekilde denetlenecek. YouTube fenomenleri artık devlet tarafından vergi kıskacına alınacak. 

Yapılan yeni kanun düzenlemesiyle birlikte hem YouTube fenomenlerine hem de telifle çalışan YouTube kişilerine vergi zorunluluğu getiriliyor. Gelir Vergisi Kanunu’nun 37. maddesine göre geliri 500 bin TL’nin üzerinde ticari kazancı olan kişiler ve şirketler vergilendirilecek. Kazancını YouTube’dan elde edilenler yıllı beyanname verecek, defter tutacak ve fatura kesecek. 

Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirlere göre YouTuber’lar vergi mükellefi olmaları ile ilgili bir kanunun artık yürürlüğe girdiğini ve bu kanun ile birlikte artık telifle çalışanlar da vergiye tabii olacak. 

Yeni kanun ile birlikte yönetmen, sinemacı, şair, yazar ve senaryo yazarı gibi kişiler artık YouTube üzerinden elde ettikleri gelirlerden dolayı vergi ödeyecek. Daha önceden 1 milyon TL olan bu vergi limiti 500 bin TL olacak. 

YouTuber’ların Gelirleri Dudak Uçuklatıyor!

YouTube şartları gereğince gelirlerini açıklanmayan YouTuberlar’dan 1.000’in üzerinde vergiye tabii kişilerin olduğu düşünülüyor. YouTuber’ların gelirleri 10 bin TL ile 1 milyon TL arasında değişirken ortalam 100 bin TL civarında aylık gelir elde ediyor. 

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.