Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

YouTube’a ‘Karanlık Mod’ Eklendi!

Video paylaşım mecrası YouTube çok sevilecek yeni bir özelliğe daha kavuştu.

Dünyanın bir numaralı video paylaşım mecrası YouTube‘u düzenli olarak kullanıyorsanız, platforma yeni eklenen “Karanlık Mod” özelliğinden de muhtemelen haberdar olabilirsiniz. Geçtiğimiz yıl Nisan ayından beri YouTube’a ekleneceği konuşulan bu özelik nihayet mobil uygulamalarda kullanıma açıldı!

YouTubea Karanlık Mod Eklendi 1

Nisan ayından itibaren sürekli test çalışmaları gerçekleştirilen ve keşfedilen hataların giderildiği özellik, an itibariyle iOS kullanıcılarının beğenisine sunulmuş durumda.

Neler değişiyor?

Tıpkı Twitter’da da olduğu gibi YouTube’un ayarlarına girip karanlık mod seçeneğini aktifleştirdiğiniz zaman, uygulamada beyaz gözüken her yer kararıyor. Siyah ve grinin çeşitli tonlarının hakim olduğu uygulama bu sayede bilhassa geceleri gözü yormadan ve uykuyu kaçırmadan kullanılabilir hale geliyor. Neresinden bakarsanız bakın, bunun kesinlikle faydalı ve işlevsel bir yenilik olduğu söylenebilir.

Eğer telefonunuzun “Okuma modu” özelliğini de açarsanız, YouTube’dan video izlerken çok daha rahat edebilmeniz artık mümkün.

Web sürümünden sonra mobile geldi

Bugüne dek YouTube’un mobil uygulamalarında karanlık mod özelliği yoktu. Yalnızca Chrome, Edge ve Firefox gibi tarayıcılarda kullanılabilen bu özellik nihayet telefonlara da dağıtılmaya başlandı. Böylece tarayıcı ve mobil cihazlar arasındaki özellikler eşitlenmiş oldu.

İlk etapta sınırlı olarak iOS işletim sistemine sahip akıllı telefon ve tablet kullanıcılarının beğenisine sunulan karanlık mod, önümüzdeki günlerde Android cihazlara da ulaşacak. Ancak YouTube mühendisleri bu özelliğin Android’e ne zaman geleceğine dair net bir tarih vermekten kaçındılar. 

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.