Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Yeni iPhone Serisine A11 Bionic Çip Güç Verecek!

ABD'li teknoloji devi Apple dün akşam yeni ürünlerini tanıttı. Apple A11 Bionic çipi ilk kez iPhone 8, iPhone 8 Plus ve iPhone X'de kullandı.

Dün iPhone’nun 10. Yılı şerefine düzenlenen Eylül ayı etkinliği San Francisco’da ki Apple Park’da gerçekleştirildi. Steve Jops’un bundan 10 yıl önce tasarladığı iPhone, günümüze kadar gelişerek ve güçlenerek gelmeyi başardı.

Yeni iPhone Serisine A11 Bionic Çip Güç Verecek 2

Dün akşam San Francisco’da ki Apple Park’da gerçekleşen Apple sunumu açılışını Steve Jops’ın ilk iPhone’nu ile gerçekleştirdi. Oldukça yoğun bir ilgiyle karşılaşan Apple, yeni ürünlerini nihayet gün yüzüne çıkardı. Birbirinden ilginç ürünleri ile milyonlarca teknoloji meraklısının ilgisini çeken Apple, yeni iPhone serisini de tanıttı.

iPhone 8, iPhone 8 Plus ve iPhone X serisi ile yoğun ilgiye maruz kalan Apple, yeni amiral gemilerinde İOS 11 denilen dünyanın en gelişmiş mobil işletim sistemini kullandı. Yeni tanıtılan iPhone’lar ile eski iPhone’ların ortak özellikleri olsa da yeni özellikleri ile yeni iPhone’lar oldukça etkileyici görünüyor.

Dün akşam tanıtımı yapılan iPhone 8, iPhone 8 Plus ve iPhone X’in en önemli özelliği tartışmasız A11 Bionic Çip olmuştur. 64 Bit mimariye ve 4.3 milyar transistöre sahip olan A11 Bionic Çip, yeni iPhone’lar da çok iş parçacıklı iş yüklerinde %70 daha hızlı performans göstererek işlemlerin daha hızlı gerçekleşmesini sağlıyor.

Yeni iPhone Serisine A11 Bionic Çip Güç Verecek 3

Apple’ın yeni tasarımı ile karşımıza çıkan A11 Bionic Çip, 2 yüksek performans ve 4 yüksek verimlilik odaklı toplam 6 çekirdekten oluşur. Bu altı çekirdek iPhone’ların ihtiyaç duyduğu taktirde kullanılıyor. Yani cihazda en basit bir işlemi yaptığınızda altı çekirdek birden kullanılmıyor. Cihaz ne zaman çoklu işlem yapar ve ne zaman ihtiyaç duyarsa altı çekirdek o an devreye giriyor.

A11 Bionic Çip’te kullanılan GPU, a10’a göre %30 daha hızlı bir yapıya sahip. Yeni gelen bu çip ile birlikte yeni görünümlü birde işlemci geldi. A11 Bionic Çip saniyede 600 milyar adede kadar işlem yapabilme yeteneğine sahip. Apple şuan sadece iPhone 8, iPhone 8 Plus ve iPhone X adlı yeni amiral gemilerinde A11 Bionic Çip kullanıyor. Diğer cihazlarında bu tür bir çip kullanacak mı şuan için belli değil.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.