Deep Water Studio şu sıralar UBOAT adlı yeni bir denizaltı simülasyonu üzerinde çalışıyor. Yapılan açıklamaya göre UBOAT sandbox türünde bir hayatta kalma oyunu olacak ve tayfa yönetimi gibi mekanikler içerecek. Aynı zamanda asıl teması Alman askerlerin hayatı olacak ve UBOAT’un 2019’un ilk çeyreğinde Steam’de Erken Erişim olarak yayınlanması bekleniyor. Yani çıkışa çok fazla bir dönem kalmadı.

UBOAT’da denizaltıyı kontrol eden ekibi kontrol edeceğiz ve tayfanın hem fiziksel, hem de mental sağlığından sorumlu olacağız. Çünkü denizciler gerçeğe uygun bir şekilde acıkacak, yorulacak ve ruh halleri kötüleşecek. Böyle olunca da basit bir savaşı kazanma şansı dahi olmayacak.
Geliştiricinin bahsettiği üzere oyunda genel disiplin üstünde dengeyi korumak oldukça önemli. Eğer sert bir kaptan olursanız hem disiplin seviyesi artacak, hem de baskı artacak. Travma denilen bu baskı miktarı arttığında ise her bir denizcinin gizli özellikleri ortaya çıkacak. Örneğin alkolizm gibi.
UBOAT’da her bir denizcinin kendi yüzü, hikayesi, kişiliği, yetenekleri ve zayıflıkları bulunacak. Açıkçası bu özellikler bana biraz RPG oyunu Darkest Dungeon’ı hatırlattı.
İyi seyirler!

