Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Xinput1_3.dll Hatası Nasıl Çözülür? Kesin Yöntem

Xinput1_3.dll hatası nedir? Xinput1_3.dll hatası nasıl çözülür? Kesin yöntemler ile adım adım anlattık.

Xinput1_3.dll hatası nasıl çözülür sorusunun cevabını kesin bir yöntem ile verdik. Öncelikle bir xinput1_3.dll dosyasının neden eksik olduğunu ve neden xinput1_3.dll hatalarının oluştuğunu anlamanız gerek.

Kullanıcıların .dll dosyalarındaki kusurlar nedeniyle yazılımın çalışmadığı durumlarla karşılaşması fazlasıyla yaygın bir durum.

Xinput1_3.dll Hatası Nasıl Çözülür

Xinput1_3.dll Hatası Neden Olur?

Xinput1_3.dll hatası nasıl çözülür rehberimize geçmeden önce bu hata mesajlarını nasıl alabileceğinizi açıklayalım.

  • xinput1_3.dll dosyası eksik.
  • Xinput1_3.dll Bulunamadı.
  • xinput1_3.dll dosyası bulunamadı.
  • Xinput1_3.dll bulunamadı, yeniden yüklemeyi deneyin.

Xinput1_3.dll hataları genellikle bir oyun veya başka bir yazılım programı başlatıldığında ortaya çıkar ve en yaygın olarak video oyunlarında olmasına rağmen Microsoft DirectX’e dayanan herhangi bir program için de karşılaşabilirsiniz.

Windows 98, Windows XP, Windows Vista, Windows 8, Windows 10 ve Windows 11’in herhangi birisinde, xinput1_3.dll ve diğer DirectX sorunlarından etkilenmesi mümkün.

Xinput1_3.dll Hatası Nasıl Çözülür

Xinput1_3.dll Hatası Nasıl Çözülür?

Xinput1_3.dll hatası nasıl çözülür rehberimize geçmeden önce xinput1_3.dll DLL dosyasını herhangi bir “DLL indirme sitesinden” tek tek indirmeyin. Bu sitelerden DLL indirmek asla iyi bir fikir değil. Bu DLL indirme sitelerinden birinden xinput1_3.dll indirdiyseniz, onu koyduğunuz yerden kaldırın ve bu adımlarla devam edin.

1- Bilgisayarınızı Yeniden Başlatın

Eğer hala yapmadıysanız, önce bilgisayarınızı yeniden başlatın. Xinput1_3.dll hatası bir tesadüf olabilir ve basit bir yeniden başlatma ile bu hatadan tamamen kurtulabilirsiniz.

2- DirectX’i Güncelleyin

DirectX’in en son sürümünü yükleyin. Muhtemelen, DirectX’in en son sürümüne yükseltme yapmak xinput1_3.dll bulunamadı hatasını düzeltecek.

  • Microsoft, sürümünüz teknik olarak aynı olsa bile, sürüm numarasını güncellemeden veya en son sürümün harfini yüklemeden genellikle DirectX güncellemeleri yayınladığını belirtelim.
  • Windows 10, 8, 7, Vista, XP gibi işletim sistemlerinin hepsi aynı DirectX yükleme paketi tarafından desteklenir. Windows’un o sürümünde ihtiyaç duyulan ve desteklenen herhangi bir DirectX 11, DirectX 10 veya DirectX 9 dosyasını yükleyecek direkt olarak yükleyebilirsiniz.

3- Hata Aldığınız Programın Klasörüne Bakın

Microsoft’un en son DirectX sürümünün aldığınız xinput1_3.dll hatasını düzeltmediğini varsayarsak, oyununuzda veya uygulama CD veya DVD’nizde bir DirectX yükleme programı arayın. Genellikle, bir oyun veya başka bir program DirectX kullanıyorsa, yazılım geliştiriciler kurulum diskine DirectX’in bir kopyasını mutlaka ekler. Bunu genellikle vcRedist ismi ile bulabilirsiniz.

Bazen diskte bulunan DirectX sürümü, program için çevrimiçi olarak sunulan en son sürümden daha uygun olmakta.

Xinput1_3.dll Hatası Nasıl Çözülür

4- Yazılımı veya Oyunu Yeniden Yükleyin

Hala Xinput1_3.dll hatası nasıl çözülür diyorsanız, oyunu veya yazılım programını kaldırın ve yeniden yükleyin. xinput1_3.dll ile çalışan program dosyalarına bir şey olmuş olabilir ve yeniden yükleme ile bu sorunu çözebilirsiniz.

5- Kayıt Defteri Temizleyicisi Kullanın

Registry Cleaner, gereksiz dosyaları temizleyebilen, kayıt defteri sorunlarını çözebilen, yavaş bilgisayar çalışmasının nedenlerini bulabilen ve bunları ortadan kaldırabilen güçlü bir yardımcı program. Program, hatalı bir bilgisayarda çalışmak için ideal. Bu program ile, kayıt defterini hızla tarayabilir ve ardından temizleyebilirsiniz.

  • Uygulamayı, Windows işletim sisteminize indirin.
  • Programı kurun ve çalıştırın. Yardımcı program, bilgisayarınızın sorunlu alanlarını otomatik olarak temizleyecek ve düzeltecek.

Xinput1_3.dll hatası nasıl çözülür sorunuza cevap alamadıysanız, bir sonraki adıma geçelim.

6- Microsoft Visual C++ Redistributable Package Kurun

Xinput1_3.dll hatası, Microsoft Visual C++ Redistributable Package nedeniyle de görünebilir. Güncellemeleri kontrol etmeli ve yazılımı yeniden yüklemelisiniz. Bu eylem için Windows Güncellemeleri aramasını kullanın. Microsoft Visual C++ Redistributable Package’i bulduğunuzda, onu güncelleyebilir veya eski sürümü kaldırabilir ve programı yeniden yükleyebilirsiniz.

  • Klavyede Windows logolu tuşa basın. Denetim Masası’nı seçin. Program Ekle/Kaldır’a tıklayın.
  • Microsoft Visual C++ sürümlerini kontrol edin ve eski sürümü kaldırın.
  • Kaldırma işlemini Microsoft Visual C++’nın geri kalanıyla tekrarlayın.
  • Visual C++ redistributable 2015 Redistribution Update 3’ü resmi Microsoft web sitesinden yükleyebilirsiniz.
  • Kurulum dosyasını indirdikten sonra çalıştırın ve bilgisayarınıza kurun.
  • Başarılı kurulumdan sonra bilgisayarı yeniden başlatın.
Xinput1_3.dll Hatası Nasıl Çözülür

7- Ekran Kartınızı Güncelleyin

Video kartınızın sürücülerini güncelleyin. En yaygın çözüm olmasa da, bazı durumlarda bilgisayarınızdaki ekran kartı sürücülerini güncellemenin, bu DirectX sorununu düzelttiğine şahit olduk.

8- Xinput1_3.dll Dosyasını Elle Kaydedin

Xinput1_3.dll hatası nasıl çözülür sorusunuz hala çözüm bulmadıysa, son ve kesin yöntemimize geçelim. Bazı durumlarda, xinput1_3.dll dosyasını sisteme yeniden kaydettirdiğinizde sorunu çözebilirsiniz. Dosya zaten kayıtlıysa, önce kaydını silmeniz gerek.

  • CMD’yi yönetici olarak açın ve şu komutu girin: REGSVR32 –u xinput1_3.dll
  • Daha sonra işlem bitince, şu komutu girin: REGSVR32 xinput1_3.dll
  • Komut istemi penceresini kapatın ve makinenizi yeniden başlatın;
  • Sorunun devam edip etmediğini kontrol edin.

Xinput1_3.dll hatası nasıl çözülür rehberimizin sonuna geldik. Aklınıza takılan tüm soruları, yorumlar kısmında bizlerle paylaşabileceğinizi unutmayın!

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.