Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Xiaomi Android Oreo’yu Test Etmeye Başladı!

Xiaomi nihayet Android 8.0 Oreo işletim sistemi için test çalışmalarına başladı.

Çinli akıllı telefon markası Xiaomi’nin yakın tarihte MIUI 10 sürümünü çıkarması beklenmiyor. Halen daha MIUI 9 güncellemeleri yayınlamaya devam eden dev teknoloji şirketi, halen daha Android 8.0 Oreo işletim sistemine terfi etmediği için eleştiri oklarının da hedefi olmuş durumda. Ancak aldığımız son habere göre Xiaomi nihayet Oreo’yu test etmeye başlamış bulunuyor.

Xiaomi Android Oreoyu Test Etmeye Başladı 1

An itibariyle Xiaomi’nin Android 8.0 Oreo işletim sistemini kullanan tek modeli, yeni çıkarılan Mi A1. Ancak bu model MIUI yerine stok Android arayüzüyle çalışıyor ve Android One projesine dahil olduğu için kutudan Oreo ile çıkıyor.

Tahminlerse yeni çıkacak olan Mi Mix 2S ve Mi 7 modellerinde MIUI arayüzünün yeni sürümünde Oreo’nun kullanılacağı yönünde.

Oreo’nun test çalışmaları sürüyor

XDA’nın blog sayfasında yer alan bir haberde Xiaomi’nin Android Oreo işletim sistemi için Mi 5 ve Mi Mix modellerinde test çalışmalarına başladığı bilgisi yer aldı. FunkyHuawei‘nin paylaştığı firmware dosyasından sızdırılan bu bilgiler sevindirici, ancak hala daha elimizde geçerli bir resmî açıklama mevcut değil.

MIUI X gelebilir!

MIUI 9 sürümünde önceki versiyonlara nazaran çok da elle tutulur bir yenilik sunmayan ve bu yüzden çokça eleştirilen Xiaomi, özel geliştirdiği arayüzün yeni sürümünü MIUI X olarak adlandırabilir.

İlk olarak 2016 yılında piyasaya çıkan amiral gemisi modelleri Mi 5 ve Mi Mix için yayınlanacağı tahmin edilen bu sürüm, Android Oreo işletim sistemi üzerine inşa edilecek.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.