Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Xbox One’a Maus Ve Klavye Desteği Geliyor!

Xbox One için yakın bir zamanda klavye ve fare desteği geleceği duyuruldu. Hangi oyunların olacağı henüz açıklanmazken, dileyen konsol ile dileyen de klavye ve fare ile oyunları oynayabilecek.

Aslında bu bilgi tam 4 yıl önce ortaya atılmış bir fikirdi. Yani Xbox One’ın ilk çıktığı zamanlarda bu fikir çeşitli kesimler tarafından ortaya atılmıştı.

Xbox One’a Maus Ve Klavye Desteği Geliyor 2

Geçtiğimiz haftalarda PC ve Xbox One oyuncuları için çapraz oyun oynama imkanının getirildiğini duyurmuştuk. Bu duyurunun ardından acaba klavye ve fare desteği de gelecek mi? Sorusu cevap arayışına girdi. 4 yıldır sürekli konuşulan klavye ve fare desteği zaman zaman gündeme geldi ancak Microsoft’tan herhangi bir açıklama yapılmamıştı.

Geçtiğimiz günlerde Microsoft‘un Kurumsal Başkan Yardımcısı Mike Ybarra‘nın PAX West panelinde yaptığı açıklama da Xbox One’lar için klavye ve fare desteğinin çok yakında geleceğini belirtti. Bu fikrin neden şimdi uygulamaya konulduğu sorulduğuna cevap veren Mike Ybarra şunları belirtti; “Madem PC oyuncuları Xbox kontrolcülerini kullanabiliyor, neden Xbox One kullanıcıları da gereken oyunlarda klavye ve farenin rahatlığından faydalanamasınlar ki?”

Yeni gelecek olan bu imkanların oyuncuları sevindireceği açıkça ortada. Geliştiricileri ise fazla zorlayacak bir özellik olmadığını belirten Mike Ybarra, bu özelliğin ne zaman geleceği konusunda net bir tarih verilmedi.

Gelecek olan klavye ve fare desteği ile birlikte oyuncular dilerlerse konsol ile dilerlerse klavye ile oyun oynayabilecekler. Bu destek muhtemelen Microsoft’un kendi oyunlarında yer alacak. Klavye ve fare desteğinin hangi oyunlar da bulunacağı henüz tam olarak açıklanmadı.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.