Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Microsoft, ‘Xbox Kırmızı Işık Hatası’ Posteri Satacak

Microsoft, efsanevi 'kırmızı ışık hatası' ile ilgili poster satmaya başladı. Eskiden şirket tarihindeki en büyük donanım arızasının sembolüydü ancak bugün şirket buna duygusal bir yorum kattı.

Microsoft, son yıllarda genellikle kendisi ile çok dalga geçti. Son olarak şirket, tarihindeki en büyük donanım fiyaskosu olan ‘Xbox Kırmızı Işık Hatası’ posteri satışları başlattı. Red Ring of Death olarak bilinen bu hatanın resmini duvarınıza asmak isterseniz 28 Euro ödemeniz gerekecek.

Xbox Kırmızı Işık Hatası‘nın posteri, Power On: The Story of Xbox adlı belgesel dizisini kutlamak için yayınlanan bir dizi afişten bir tanesi. Belgeselin beşinci bölümü, dün markanın resmi YouTube kanalında yayınlandı ve ünlü Red Ring of Death‘e adandı. Bu materyali izlemenizi öneririz, çünkü gerçekten iyi hazırlanmış ve şirket için utanç verici gerçekleri eksiksiz anlatmış.

Xbox Kırmızı Işık Hatası: Red Ring of Death

Xbox Kırmızı Işık Hatası

Red Ring of Death‘in Xbox 360 konsolunun ilk modellerinde ortaya çıkan bir sorun olduğunu ve adını ana güç düğmesinin etrafında bir tür daire oluşturan üç kırmızı ışıktan aldığını hatırlatalım. Bu ışığın görünmesi, ciddi sorunların habercisiydi; Yeniden başlatma sorunu çözmezse, donanımın değiştirilmek üzere iade edilmesi gerekiyordu.

Tahminlere göre Xbox Kırmızı Işık Hatası, ilk konsol birimlerinin her üç sahibinden birinin hayatını perişan etti. Sorun, Xbox 360’ın piyasaya sürülmesinden iki yıl sonra, 2008 yılına kadar çözülmedi. O zamanlar, arızaya neyin neden olduğu resmi olarak açıklanmamıştı. Oyuncular bunun, tüm bileşenlere güç akışını engelleyen kötü tasarımın ve yetersiz soğutma sisteminin bir sonucu olabileceğinden şüpheleniyorlardı.

Xbox Kırmızı Işık Hatası

Sözü geçen belgeselde konu baştan sona anlatıldı ve sorunun göründüğünden daha karmaşık olduğu ortaya çıktu. Arıza, hasarlı donanım bağlantılarından kaynaklanıyordu ancak anakartta değil, bileşenlerin içindeydi. Soğutma sisteminin rolü de farklıydı. Parçaların aşırı ısınması, Xbox Kırmızı Işık Hatası‘nın arkasındaki sebep değildi. Konsolun sürekli ısınması ve soğuması bağlantıların zarar görmesine neden oluyormuş.

Bu sorun o kadar yaygındı ki Microsoft’un tüm konsol macerasını sonlandırabilirdi. Böylece, arızanın nasıl meydana geldiğine dair hiçbir soru sorulmadan herhangi bir kusurlu birimin ücretsiz olarak onarılmasına karar verildi. Bunun üzerine, garanti süresi bir yıldan üç yıla çıkarıldı. Sonuç olarak, süreç 1.2 milyar dolardan fazlaya mal oldu, ancak Xbox markasını kurtardı.

Power On: The Story of Xbox | Chapter 5: The Red Ring of Death

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.