Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Xbox Cloud Gaming’e DLSS Benzeri Özellik: Clarity Boost

Microsoft'un DLSS benzeri Clarity Boost teknoloji yakında Xbox Cloud Gaming servisine eklenecek.

Microsoft, eski bir bilgisayarda bile yeni oyunlar oynamanıza izin veren Xbox Cloud Gaming’de görüntü kalitesini iyileştirmeye yönelik bir özelliği test etmeye başladı. Clarity Boost ismindeki yeni özellik, bazı istemci tarafı işleme teknolojileri aracılığıyla oyunların daha iyi görünmesini sağlayacak. Özellik sadece Microsoft Edge’de çalışacak.

Çok eski bir bilgisayarda bile yüksek kaliteli oyunlar oynamak harika bir teknoloji ancak bu bir uzaktan oynatma sistemi olduğu için ve sizin ekranınıza video olarak yansıdığından dolayı görüntüde kayıplar olması kaçınılmaz. Clarity Boost, bu görüntü kayıplarını minimuma indirecek.

Xbox Cloud Gaming: Clarity Boost Nedir?

Xbox Cloud Gaming

Microsoft’un duyurusu, Clarity Boost‘un “video akışının görsel kalitesini iyileştirmek için bir dizi istemci tarafı ölçeklendirme geliştirmesi kullandığını” açıkladı. Gears Tactics’te bir karşılaştırma yapmalarına rağmen, yeni teknoloji hakkında yaptıkları tek açıklama bu oldu.

Kesinlikle kusursuz değil ancak gelecek vaat eden bir teknoloji olduğu her halinden belli. Bu yeni teknolojinin tek olumsuz tarafı sizi Microsoft Edge kullanmaya zorlayacak olması. Örneğin benim tercih ettiğim tarayıcı bu olmasa bile Windows bu tarayıcıyı zorla bilgisayara ve kendi konsoluna yüklediği için sorun yaşamayacağız.

xbox cloud

Bulut teknolojisi ile bir şekilde oyun oynuyorsanız ve yeniliklere göz atıyorsanız, tarayıcılarının test sürümü olan Microsoft Edge Canary‘yi indirmeniz gerek. Oradan, her zamanki gibi bir bulut oyunu başlatın, ardından Daha Fazla Eylem menüsünde Netlik Artışını Etkinleştir‘i açık hale getirin.

Günümüzde, Nvidia’nın DLSS teknolojisi, oyunlarda ‘ücretsiz’ performans artışı için çok hoş bir özellik olacak kadar iyi bir hale geldi ve AMD’nin FidelityFX Süper Çözünürlüğü hakkında da iyi şeyler duydum. Bu arada ülkemizde bulunmayan Xbox Cloud Gaming’in kısa sürede Türkiye’ye geleceğini de umuyoruz.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.