Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Wolfenstein II: The New Colossus İnceleme

Satış rakamları ile adından sık sık söz ettiren Wolfenstein II: The New Colossus'u inceledik.

Oyun dünyasına  27 Ekim 2017’de katılan Wolfenstein II: The New Colossus, aldığı inceleme puanları ile uzun bir süre gündemde yerini korumuştu. Machine Games tarafından geliştirilen ve ünlü yayıncı Bethesda tarafından yayınlanan oyun PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch ve bilgisayar oyuncuları tarafından oynanmaya devam ediyor. Satış rakamları ile milyonlara ulaşan Wolfenstein II, bu yılın en iyi aksiyon oyunları arasına da adını yazdırmıştır.

Wolfenstein II The New Colossus İnceleme 2 1

Gazetelerde ve haberlerde Nazilerin katliamlarını okudukça onlara olan düşmanlığım artmaya devam ediyor. Milyonlarca insanın öldüğü katliamlarda çocuklara ve kadınlara yapılan zulümler gerçekten insanlık dışı bir vaziyette. Günümüzde Nazi katliamları hakkında belgeseller, filmler çekilirken Nazilere olan nefret oyun platformunda da karşımıza çıkmaya başladı. 3 Kasım’da oyun severlerin karşısına çıkan Call of Duty: WWll’de de Nazi Zombilerine yer verilmiş ve savaş bambaşka bir hal almıştı. Hatta Activision’ın Yahudi avına çıkmış olan Nazi subaylarının yer aldığı videoyu paylaşması ile adeta kıyamet kopmuştu. Videoya gelen tepkiler oldukça anlamlıydı. Biraz öncede dediğim gibi Nazilere olan nefret oyun dünyasını da etkiliyor. Wolfenstein II: The New Colossus’da da karşımıza çıkan Naziler adeta nefretimizi kusmamızı istiyor bizden.

Eski serilerinde de Nazi öldürmeye önem veren Wolfenstein II, yeni serisi ile sadece Nazi öldürmekle kalmıyor farklı amaçları da beraberinde getiriyor. Bu yıl karşımıza çıkan Wolfenstein II: The New Colossus’da artık güçlü bir hikaye anlatımı ve sinematik sahneler karşımıza çıkıyor. Serinin devamı niteliğinde olan The New Colossus’da daha detaylı bir görüş imkanı karşımıza çıkıyor.

Wolfenstein II The New Colossus İnceleme 3 1

Öncelikle oyunun senaryosundan başlamak istiyorum. Wolfenstein II: The New Colossus’un senaryosu Wolfenstein: The New Order oyununun devamı niteliğinde karşımıza çıkıyor. Wolfenstein: The New Order’ı oynayanların bildiği üzere savaşın sonunda Naziler kazanmış ve zulüm kaldığı yerden devam etmişti. Savaşı kazanan bu Naziler, Amerika sınırları içerisine kadar gelmiş ve ülkeyi ele geçirmek için büyük bir tehdit unsuru olmuştu. Oyunda kontrol ettiğimiz karakter olan B.J. Blazkowicz ise bir grup direniş savaşçısı ile Nazilere karşı mücadele ediyor. Daha doğrusu ülkeden atmak için Nazilere karşı savaş açmış diyebiliriz. Oyunun en güzel yanlarından söz edecek olursak, The New Order ile bağlantısı var aslında. Serinin The New Order oyunun da hatırlayacağınız üzere önemli bir seçim yapıyorduk. O sahneyi hatırlatmak gerekirse iki kişiden birini tercih ediyor ve diğerinin ölümüne karar veriyordu. Oyunun yeni senaryosunda işte bu tercihimiz senaryoyu ciddi bir ölçüde değiştiriyor. Oyunun sinematik sahnelerinde birbirinden farklı diyaloglara giriyor ve kimin hayatta kalacağına yönelik seçimler yapıyoruz.

Oynanış mekanikleri ile bir önceki oyunla benzerlik içerisinde olan The New Colossus, FPS konusunda yetersiz kalıyor. Her oyunda olduğu gibi The New Colossus’da da bir düşman ölüyor yerine yenisi geliyor. Tabii karşımıza çıkan düşmanlarda farklı özelliklere sahip olarak karşımıza geliyor. Oyunun geliştiricisi olan MachineGames, oyun içerisinde farklı özellikler de düşman tipleri eklemiş. Düşmanlar farklı özelliklere sahip olduğu için canımızı ve mermilerimizi sürekli kontrol etmemiz gerekiyor. Commander sisteminin bulunduğu oyunda, ilk Commander’i öldürürsek işimiz oldukça kolay bir hal kazanıyor. Tabii ilk Commander’i öldürebilmek için gizli ve sessiz bir şekilde ilerleme yapmamız gerekiyor. Eğer Commander’i öldüremezsek alarm devreye giriyor ve bütün düşmanlar bizim nerde olduğumuzu öğreniyorlar. Eğer keşfetmeyi seven bir yapıya sahipseniz Wolfenstein II: The New Colossus zengin içeriği ile sizi tatmin edecektir. Oyun içerisinde keşfedeceğimiz en önemli özelliklerden birisi silah yükseltme paketleri oluyor. Oyundaki bu paketler ile belirli silahları belirli bir seviyeye kadar yükseltebiliyoruz. Burada şuna dikkat çekmek istiyorum, oyundaki içerikler haritada falan görülebilir değil. Yani içeriklerin nereden ve nasıl çıkacağı belli değil. . İnsanlı karakterlerin yanı sıra robotik karakterlere de yer veren oyun aksiyon seviyesi bakımından oldukça doyurucu özellikler taşıyor. Aksiyon sahnelerinde mermi kovanlarının sağa sola düşmesi gerçeklik açısından oldukça ilgi çekici duruyor. Karakterlerin aldığı darbeler sonucunda burunlarının kanaması, yüzlerinde meydana gelen izler oldukça gerçekçi bir yapıya sahip. Özellikle kafa kesme sahnesi ile beni şaşırtan yapım, bu sahneyi sansürlemeden yayınlamış. Beli bir yaş kriteri için oyunun bu kısmı tehlikeli olabilir. Sadece kafa kesme sahnesi değil aslında. Yara aldığımız bazı sahnelerde doktorun bizi ameliyat etmesi falan oldukça kanlı sahnelerden oluşuyor. Kafa kesme sahnesinde diğer karakterin kafası yerine kolunun kesilmesi de oldukça etkileyici ve ürkütücü bir sahnelerden oluşuyor. Karakterlerin üzerlerindeki zırhlarda beni etkiledi açıkçası. Zırhlara kurşun işlemiyor ve karakterin herhangi bir zarar görmesini önemli ölçüde engelliyor.

Wolfenstein II The New Colossus İnceleme 4 1

Genel olarak Wolfenstein II: The New Colossus’un bir önceki oyunu takip ettiğini söyleyebiliriz. Oyun içerisinde büyük yenilikler ya da değişiklikler bulunmuyor. Dedim ya önceki oyunun devamı niteliğinde bir yapı karşılıyor bizi. Oyunun grafikleri, performansı ve son olarak da oynanışı bir önceki seriye göre oldukça gelişmiş bir şekilde karşımıza çıkıyor. Oyunda haritayı çözebilirseniz şayet işiniz önemli ölçüde kolaylaşacaktır. Oldukça eğlenceli bir FPS oynanışına sahip olan oyun senaryoyu takip etmesi ile oyun severlere yabancılık çektirmiyor. Sinematik sahnelere ağırlık veren geliştirici oyun severlerin beğenisini kazanmış durumda. Oyun içerisindeki ateşli silahların yanı sıra balta, çekiç gibi silahlarında yer almış olması adrenalin seviyesini arttırır nitelikler taşıyor.

Wolfenstein II The New Colossus İnceleme 6 1

Oyunun Artıları

  • Keyifli FPS oynanışı
  • Başarılı karakterler
  • Başarılı sinematik sahneler
  • Geniş ve zengin içerik

Oyunun eksileri

  • Oyunun bazı sahnelerinde ses ve müziklerde kesilme oluyor
  • Oyun içerisindeki içerikleri aramak ve toplamak bazen can sıkıyor

İnceleme Özeti

Wolfenstein II: The New Colossus İnceleme

0
Berbat

İçeriği Paylaş

Yazar Hakkında

Ayrıca Okuyabilirsiniz

0

    Cevap Yazın

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Gameplay
    Graphics
    Longevity
    A mininum rating of 0 is required.
    Please give a rating.
    Thanks for submitting your rating!

    Yorum gönderdiğiniz için teşekkür ederiz!