Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Windows 7 Kullanım Oranları Belli Oldu

Windows 7 kullanım oranı ile şaşırttı.

Microsoft’un popüler işletim sistemlerinden olan ve geçtiğimiz aylarda desteği sonlandırılan Windows 7 işletim sisteminin kullanım oranları açıklandı. İşte Windows 7 işletim sisteminin kullanım oranları.

windows 7 kullanim oranlari belli oldu 2

Microsoft’un 2009 yılında duyurduğu Windows 7 işletim sistemi, bir dönemin popüler oyunları arasında yer alıyordu. 5 yıl boyunca kritik güvenlik yamalarını, hata düzeltmelerini ve teknik desteği sürmeye devam etmişti.

Windows 7 işletim sisteminin uzatılmış destek sürümü de 2020 yılının başında sonlandırılmıştı. Windows 7 Professional ve Windows 7 Enterprise kullanıcıları uzatılmış destek güncellemelerini almaya devam etseler dahi, bu güncellemeler için cihaz başına para ödeme yapmak durumunda. Windows 7 Professional  kullanıcıları 50 dolar, Windows 7 Enterprise sürümü için ise 25 dolar ödemek zorunda.

Yapılan araştırmaya göre Windows 7, güvenlik yamaları almamasına ve siber saldırılar karşısında savunmasız olmasına rağmen popülerliğini korumaya devam ediyor. NetMarketShare verilerine göre Windows 7, Mayıs 2020 itibarıyla pazarın %24,28’ini oluşturuyor. 

Windows 7 işletim sisteminin pazar payı geçtiğimiz yılın aynı döneminde yüzde 35.44 olarak açıklanmıştı. Windows 7 işletim sisteminin Windows 10 işletim sistemine rağmen tercih edilmesinin en büyük nedeni ise Windows 10 işletim sisteminin sorunlu güncellemeleri gösteriliyor.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.