Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Windows 10 Sistem Geri Yükleme Nasıl Yapılır?

Teknolojik ortamlarda hiç beklemediğiniz anda bir sorun çıkma ihtimali her zaman yüksek. Önemli dosyalarınıza erişiminizi kaybetmemek için sistem geri yükleme yapmak çok önemli. Bu içeriğimizde sizlere, nasıl yedek alacağınızı ve nasıl geri yükleyebileceğinizi anlatacağız.

Donanım arızası veya temizlenemeyen zararlı yazılım gibi durumları kayıpsız atlatmak için mutlaka yedekleme yapmamız gerek. Bugün içeriğimizde sizlere, Windows 10 sistem geri yükleme nasıl yapılır sorusunun cevabını vereceğiz.

Windows 10 Sistem Geri Yükleme

Sistem Geri Yükleme Nedir?

Windows 10 kullanıyorsanız, yedek oluşturmak için birçok farklı yöntem mevcut. Örneğin, tüm sistemi yedeklemek veya dosyaları manuel olarak harici bir sürücüye kopyalamak veya OneDrive gibi bir bulut depolama hizmetine yüklemek için üçüncü taraf çözümleri kullanabilirsiniz.

Manuel yöntemler veya üçüncü taraf araçları kullanmak istemiyorsanız, eski yerleşik Sistem Görüntüsü Yedekleme ve Kurtarma aracını kullanarak her zaman tam bir yedekleme oluşturabilirsiniz.

Genellikle bu aracı, sabit sürücü arızası veya Windows 10’un önceki bir sürümüne geri dönmeye çalışırken tüm sistemi kritik donanım veya yazılım sorunlarından geri yüklemek için kullanıyoruz.

Yazımızın devamında sizlere sistem görüntüsü aracını kullanarak Windows 10 sistem geri yükleme nasıl yapılır tüm detayları ile anlatacağız. Tüm özel ayarlarınız, uygulamalarınız, dosyalarınız ve kurulumunuzla tam bir yedekleme oluşturma adımlarında size yol göstereceğiz.

Sistem Geri Yükleme Noktası Nasıl Oluşturulur?

  • 1. Adım: Denetim Masası’na girin.
  • 2. Adım: Sistem ve Güvenlik sekmesinin altındaki ”Yedekleme ve Geri Yükleme” seçeneğine tıklayın.
Windows 10 Sistem Geri Yükleme
  • 3. Adım: Sol sekmede bulunan ”Bir sistem görüntüsü oluştur” seçeneğine tıklayın.
Windows 10 Sistem Geri Yükleme
  • 4. Adım: Windows 10 sistem geri yükleme yedeğinizi sabit diske oluşturun. Hangi sabit diski seçeceğiniz önemsiz.
Windows 10 Sistem Geri Yükleme
  • 5. Adım: Seçimizi yaptıktan sonra diğer sayfaya geçin.
  • 6. Adım: İsteğe bağlı olarak yedeklemeye dahil etmek için ek sabit sürücüleri seçebilirsiniz, istemiyorsanız sonraki sayfaya geçin.
  • 7. Adım: Diğer sayfaya geçtikten sonra ”Yedeklemeyi Başlat” seçeneğine tıklayın.
  • 8. Adım: Yedekleme işlemi bittikten sonra sayfayı kapatabilirsiniz.

Adımları tamamladığınızda araç, birincil sabit sürücüdeki ve seçmiş olabileceğiniz diğer sürücülerdeki her şeyi içeren tüm sistemin bir yedeğini oluşturacak. Bu oluşturduğunuz yedekler ile Windows 10 sistem geri yükleme yapabileceksiniz.

Yedekleme devam ederken, dosyalar açık ve uygulamalar çalışıyor olsa bile dosyaları yedeklemek için “Gölge Kopyalama” özelliğini kullandığından cihaz üzerinde çalışmaya devam edebilirsiniz.

Windows 10 yedekleme işlemi tamamlandıktan sonra harici sürücünün bağlantısını kesip güvenli bir yerde saklayabilirsiniz. Değerli verileriniz varsa, yedeği farklı bir fiziksel konumda tutmayı düşünebilirsiniz.

Windows 10 Sistem Geri Yükleme

Windows 10 Sistem Geri Yükleme Nasıl Yapılır?

Sabit sürücüyü değiştirmeniz gerekiyorsa veya donanım arızası meydana gelirse, cihazı ve dosyaları kurtarmak için sizlere yukarıda anlattığımız yöntem ile oluşturduğunuz yedeklerden birini kullanabilirsiniz.

Windows 10‘da sistem geri yükleme için şu adımları izleyebilirsiniz:

  • Yedeğinizin bulunduğu sürücüyü bilgisayarınıza bağlayın.
  • Windows 10 ISO bulunan USB sürücüsünü bilgisayara bağlayın.
  • Bilgisayarı başlatın.
  • USB sürücü başlatma isteminde devam etmek için herhangi bir tuşa basın.
  • “Windows Kurulumu” sayfasında, ileri seçeneğine tıklayın.
  • Ekranın sol alt köşesindeki Bilgisayarınızı Onarın seçeneğini tıklayın.
  • Açılan ekranda Sorun Gider sekmesine tıklayın.
  • Karşınıza çıkan ekranda Sistem Görüntüsü Kurtarma seçeneğini tıklayın.
  • Son olarak karşınıza aldığınız tüm yedeklemeler çıkacak. İstediğinizi seçip kaldığınız yerden tekrar devam edebilirsiniz.
windows 10 sistem geri yukleme

Windows 10 sistem geri yükleme adımlarını tamamladıktan sonra, bilgisayarınızda kurtarma işlemi başlayacak. Geri yüklemeyi tamamlama süresi, veri miktarına ve donanım yapılandırmasına bağlı olacak.

Bir aygıtı geri yüklemek üzereyseniz, yedeklemenin başarısız olmasına ve aygıtın önyüklenemez hale gelmesine neden olabileceğinden, işlemi kesintiye uğratmayın. Sorunları önlemek için dizüstü bilgisayarın bir güç kaynağına ve bir masaüstü bilgisayarın kesintisiz güç kaynağına bağlı olmasını tavsiye ediyoruz.

Yedekleme geri yüklendikten sonra, Ayarlar > Güncelleme ve Güvenlik > Windows Update‘i açın ve eksik güvenlik güncellemelerini hızla yüklemek için Güncellemeleri Kontrol Et düğmesini tıklayın.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.