Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Windows 10, Mac’te Surface Pro X’ten Daha Hızlı Çalışıyor

Geekbench 4 ve Geekbench 5 kıyaslamaları, Windows 10'un özel ARM sürümünün Apple tarafından geliştirilen M1 işlemcili Mac'te çok iyi çalıştığını kanıtlıyor.

Geekbench 4 ve Geekbench 5 kıyaslamaları, Windows 10’un özel ARM sürümünün Apple tarafından geliştirilen M1 işlemcili Mac’te çok iyi çalıştığını kanıtlıyor. Donanım, Microsoft’un Surface X Pro’sundan daha iyi performans gösteriyor.

Amazon Web Services‘daki sanallaştırma mühendisi Alexander Graf, Apple’ın yeni M1 işlemcisi ile donatılmış bir bilgisayara Windows 10’un özel ARM sürümünü kurmaya karar verdi. QEMU sanallaştırma platformunu kullandı.

İşletim sisteminin yalnızca bu donanım üzerinde çalışmadığı, aynı zamanda olağanüstü derecede iyi performans gösterdiği ortaya çıktı. Bu, Twitter kullanıcısı imbushuo tarafından kanıtlandı ve M1’in sonuçlarını Geekbench 4 ve Geekbench 5’te yayınladı. İlkinde, Apple’ın bilgi işlem birimi 5891/20568 puan ve 2553/8917 puan aldı.

Geekbeench 5’te, Apple’ın işlemcisi 1288 ve 5449 puan aldı. Karşılaştırma için, aynı karşılaştırmada, SQ2 işlemcili taşınabilir Microsoft Surface Pro X 799 ve 3089 puan aldı. Bu, iki işlemci arasında performansta büyük bir boşluk olduğunu gösteriyor.

Teknik olarak konuşursak, Windows 10’un ARM sürümünün bir Apple bilgisayarda kullanılmasını engelleyecek bir şey olmadığını belirtmem gerekir. Windows’un bir Mac’te Redmond devinin donanımından daha hızlı çalışması kesinlikle imaj açısından iyi görünmüyor.

M1 İşlemcili Mac Modelleri Ülkemizde Satışa Sunuldu ve Apple, Intel Kullanmadığı İlk Mac’i 10 Kasım’da Piyasaya Sürüyor haberleri de ilginizi çekebilir.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.