Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Windows 10 İşletim Sistemi Nasıl Olacak?

Windows 10 işletim sistemi ile ilgili tüm detaylar sizlerle!

Microsoft, Windows 9 ile karşımıza çıkacak derken bizleri şaşırtarak Windows 10 ile karşımıza çıktı. Son zamanların en çok konuşulan işletim sistemi Windows 10, muhteşem özellikleri ve yenilikleri ile çağa ayak uydurmayı da başarıyor.

Daha önce sizlere bahsettiğimiz Windows 10’un ücretsiz olacağı konusu hala gündemde. Eğer Windows 7,8.1,Windows Phone 8.1 kullanıyorsanız, Windows 10’u tamı tamına 1 yıl boyunca ücretsiz olarak kullanabileceksiniz.

Windows 10 işletim sistemi ile bilgisayarlarımız daha güvenli ve daha yenilikçi bir dünyaya da adım atmış olacak. Microsoft’un değişen ve gelişen dünyaya bu denli ayak uydurması ise bizden tam puan almasını sağlıyor.

İşletim Sistemi Windows 10’un nasıl olacağı konusunda kafanızda oluşan soru işaretlerini biraz olsun silebilmek adına Microsoft dünyasının tanınan isimlerinden Satya Nadella, Windows 10 işletim sisteminin sizler için daha da kişiselleştirilmiş bir  teknoloji sunacağını söylüyor.

Nadella’nın bahsettiği kişiselleştirme konusuna göz atacak olursak:

Windows 10 işletim sisteminin, çıktığı günden bu yana bir çok platform ile uyum içerisinde çalışacağı söylendi. Akıllı telefonlarımız, tabletlerimiz ve bilgisayarlarımız için aynı işletim sistemini kullanabilmek, hem alışkanlıklarımızı tek bir noktada birleştirmiş olacak hem de bu yepyeni teknolojinin bütün nimetlerinden faydalanmış olacağız.

Windows 10’un geçtiğimiz haftalarda yapmış olduğu toplantıda bir çok özellik ve ayrıntı da açığa çıktı diyebilir. Gelin hep birlikte bu yeniliklere göz atalım:

Windows Phone’a özel olarak çıkarılan Cortana ( Size istediğiniz tüm cevapları verebilen bir asistan), sonunda Windows 10’da da çalışabilecek. Hatta ve hatta Windows 10 bilgisayarlarında kullanırken, tabletlerde de kullanabileceğiz.

Cortana hakkında daha fazla bilgi almak için TIKLAYINIZ 

Windows 10 ile gelecek bir de yeni tarayıcımız yer almakta: Project Spartan.

Bu yepyeni tarayıcı diğer tarayıcılarından biraz daha farklı bir mantıkta çalışacak. İstediğiniz zaman klavyeniz ve kaleminizle notlarınızı tutabilecek, istediğiniz zaman da bunları istediğiniz platformda paylaşabileceksiniz.

Bizim en çok sevineceğimiz bir özelliği de internetiniz olmadan da çalışıyor olması. Bunu nası yapıyor diye soracak olursanız, Cortana ile iş birliği içerisinde istediğiniz tüm araştırma ya da farklı eylemleri internetiniz olmadan da sizlere sunuyor.

http://www.youtube.com/embed/aThCr0PsyuA?origin=http://diply.com

Hayatınızı sadece bir gözlükle kolaylaştırabilecek Windows 10 Oha dedirtti!

Ayrıca Microsoft’un Geniş Ekran severlere bir de müjdesi var! Surface Hub ile tüm toplantılarınız ve iş verimliliğiniz artacak.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

3 Yorum

  1. IAmArTiz

    Pek bir yenilik yok gibi..

    0
    0
    Cevap
  2. yasarusta01

    3 boyutlu gözlükler tuzlu olur burası türkiye

    0
    0
    Cevap
  3. asdasdasddj

    çok sayıda güzel modüller eklemişler

    0
    0
    Cevap

Yorum Yaz

Email adresiniz yayınlanmayacak.

Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.