Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Windows 10 Dosya Gezgininde Linux Dosya Sistemlerini Destekleyecek

Windows artık Linux dosyalarına erişiminize izin veriyor.

Bu yılın başlarında Microsoft , Windows 10‘a tam bir Linux çekirdeği entegre etme planlarını paylaştı. Şimdi Dosya Gezgini’ne Linux dosya erişimini sunuyor. Kullanıcılar Windows 19603‘ten beri Linux dosyalarına erişebiliyor, ancak 19603 derlemesindeki yeni özellik, dosyaları daha kolay elde edebileceğiniz anlamına geliyor.

Windows 10 Dosya Gezgininde Linux Dosya Sistemlerini Destekleyecek

Dosya Gezgini’ni açın, sol gezinme bölmesinde Linux’un penguen maskotu Tux’u göreceksiniz. Bu simge size tüm dağıtımlarınızın bir görünümünü gösterir ve bunları seçtiğinizde bu dağıtım için Linux kök dosya sistemine yerleştirilir.

Hızlı halkadaki Windows Insider’lar tarafından kullanılabilen yeni yapıda başka bir yerde, kullanılmayan dosyaları seçip silerek ve Microsoft News’in tanıtımıyla disk alanını boşaltmayı kolaylaştıran depolama ayarlarında kullanıcı temizleme önerileri vardır. Bu yeni özelleştirilebilir haber uygulaması, ekranın kenarına düzgün bir şekilde oturur ve gün boyunca güncellenir ancak çok dikkat dağıtıcıysa bir tıklama ile en aza indirilebilir.

Ayrıca gündemde, Microsoft tarafından resmi olarak duyurulmasa da işletim sistemindeki yeni özelliklerin reklamını yapacak olan ayarlarda yeni bir “Yenilikler” sayfası var. Bu özellik Windows 10 hacker Albacore tarafından ortaya çıkarıldı, ancak Microsoft’tan Brandon LeBlanc daha sonra Insiderlar için etkinleştirilmediğinden veya kullanılmaya hazır olmadığı için kodun gizlendiğini açıkladı. Kuşkusuz, resmi olarak yayınlandığında bu konuda daha fazla şey duyacağız.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.