Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Fotoğrafların Bir Kez Görüntülenmesine İzin Veren Özellik: WhatsApp View One

WhatsApp, fotoğraf ve videoları yalnızca bir kez görüntülemeye izin veren 'View Once' adlı yeni özelliğini duyurdu.

Dünyanın en çok tercih edilen anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, kullanıcılarına yeni özellikler sunmaya devam ediyor. Resmi olarak duyurulan View One isimli yenilik, fotoğraf ve videoları yalnızca bir kez görüntülenmesine izin veriyor.

Özellik dahilinde bir paylaşımı açtığınızda, söz konusu fotoğraf veya video sohbetten hemen siliniyor. Konuşma esnasında sadece bir kez görüntülenen paylaşımlar yapılmasını sağlayacak olan WhatsApp View One özelliği, gönderilen video ya da fotoğrafların cihaza indirilmesini engelliyor.

whatsapp view one

WhatsApp tarafından yapılan açıklamada, View One özelliği ile gönderilen paylaşımın sadece tek sefer görüntülenebileceğini söylese de, ekran görüntüsü alınabileceğine dikkat çekti.

Bu nedenle fotoğraf ve videoların yalnızca güvenilir kişilere gönderilmesi tavsiyesinde bulunan şirket, ekran görüntüsü alındığı takdirde karşı tarafa bildirim gitmediğini belirtti.

WhatsApp View One Özelliği Nasıl Kullanılır?

Bir fotoğraf veya video gönderirken, gönder düğmesinin solundaki “1” düğmesine dokunarak paylaşımınızın yalnızca tek sefer görüntülenmesini sağlayabilirsiniz. Gönderdiğiniz fotoğraf ya da video alıcı tarafından açıldıktan sonra silinecektir. Eğer okundu bilgisi açıkça, alıcının gönderiyi açıp açmadığını görebilirsiniz.

Yukarıda da belirttiğim gibi View One özelliği ile gönderilen medyalar fotoğraflara veya telefon galerine kaydedilmiyor. Ek olarak, fotoğrafı veya videoyu gönderildikten sonraki 14 gün içinde açmanız gerektiğini de belirtelim. WhatsApp View One özelliği bu haftadan itibaren herkesin kullanımına sunulacak.

WhatsApp’ta son görülmeyi nasıl kapatacağınızı merak ediyorsanız, buradaki içeriğimizi ziyaret edebilirsiniz.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.