Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

6 TL’lik Vampire Survivors Steam’de Büyük İlgi Gördü

Binlerce oyuncunun kalbini çalan ucuz oyun Vampire Survivors, küçük bir bütçeyle ve iyi bir fikir ile bir oyunun AAA yapımlardan daha fazla keyif alabileceğini gösteren bir fenomen haline geldi.

Aralık 2021’in ikinci yarısında göze çarpmayan Vampire Survivors isimli bir oyun Steam‘de çıkış yaptı. Roguelike, hayatta kalma ve mermi cehennemi türlerinin birleşimi. Retro piksel grafikler ve ana tema sayesinde Castlevania serisinin ilk bölümlerine birçok referans bulmak zor değil.

Steam’deki oyun yaklaşık 6 TL ve itch.io‘da basitleştirilmiş bir sürümde demo da ücretsiz olarak mevcut. Bazen böylesine düşük bir fiyat cesaret kırıcı olabilir ve tabii ki Valve’nin platformunda bu tarz sayısız ucuz yapım olduğunu düşünürsek, aradan sıyrılmak hiç kolay değil. Bu sefer farklı oldu. Bu, basitliği son derece bağımlılık yapıcı bir oyunla uzlaştırmayı başaran yaratıcının ilk oyunu.

Vampire Survivors Neden Böylesine Başarılı Oldu?

Vampire Survivors

Vampire Survivors‘taki oynanış temeli birkaç cümleyle anlatılabilir. Bir karakter seçip haritada dolaşıyoruz, karakteri doğru yere yerleştiriyoruz, böylece otomatik saldırılarımız gelen yarasa, iskelet ve mumya dalgalarını yok ederken çok fazla incinmemeye çalışıyoruz. Öldürülen rakiplerden deneyim veren kristaller düşürüyoruz. Daha yüksek bir seviyeye geçtikten sonra karakterimizi yükseltebiliyor ve daha zorlu mücadelelere geçebiliyoruz. Bütün oyun bu – basit, değil mi?

Yeni başlayanlar tarafından yaratılan hiçbir bağımsız oyun böyle bir başarıya ulaşmaz. Vampire Survivors erken erişimde kalmaya devam ediyor ancak şimdiden ezici bir çoğunlukla olumlu eleştiriler topluyor ve yorumlar hayranlıkla dolu. Oyuncu sayısı artmaya devam ediyor – şu anda 20 binin üzerinde eşzamanlı oyuncu var. Başlık, oyundan gelen yayınların on binlerce izleyiciyi çektiği Twitch’te de mevcut. Oyun ayrıca Steam’deki En Çok Satanlar sekmesinde 17. sırada yer aldı.

Vampire Survivors

Başarının yanı sıra Vampire Survivors, birçok oyuncunun ihtiyaçlarının şaşırtıcı bir tasviri. Topluluktan gelen yorumlar aynı fikirde; Bu basitlik, yıllardır alıştığımız fotogerçekçi grafikler ve ayrıntılı hikayelerle büyük geliştiricilerin AAA oyunlarından bir tür kopuş. İnsanlar boş zamanlarında kendilerini meşgul edecek ve saatlerce oyun oynamak gibi büyük fedakarlıklar içermeyen bir oyun arıyorlardı. Oyunun sonu kesin ve hikaye birden çok kez tekrarlanabilir; Çoğu kişiye göre, içinden çıkılması zor bir oyun elde edersiniz.

Steam’deki en yüksek puanlı yorumlardan biri, Vampire Survivors‘ı oyunu oynamasını sağlayan basit kontrolleri için öven engelli bir oyuncunun yorumu. Büyük stüdyoların oyunlarını motor sorunları olan insanlar için uyarlamada sorun yaşaması nadir görülen bir durum değil, bu nedenle Poncle tarafından bilinen geliştiricinin basitliğe odaklanarak bu grubu dahil etmesi büyük olasılıkla bir tesadüf. Artan destekle oyunun geliştirileceğine güvenebiliriz. Sonuçta, sadece erken erişim.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.