Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Valve, Steam Deck’i Şubat Ayında Piyasaya Sürmekte Kararlı

Valve, pandeminin neden olduğu tedarik ve diğer sorunlara rağmen taşınabilir el konsolu Steam Deck'i şubat ayında piyasaya süreceğini açıkladı.

Valve, geçtiğimiz yılın temmuz ayında tanıttığı Steam Deck ile taşınabilir oyun konsolu pazarına giriş yapmıştı. Sektörün en önemli aktörü Nintendo Switch‘e iddialı bir rakip olması beklenen cihaz, Steam kütüphanesindeki oyunların önemli bir bölümünü çalıştırabilecek.

4 çekirdekli AMD Zen 2 işlemci, 16GB RAM, 64GB dahili depolama alanı ve 7 inç ekran gibi özellikler sunan Steam Deck, başlangıçta Aralık 2021’de piyasaya sürülecekti, ancak bir ay kala yapılan açıklama ile konsolun çıkışı ertelendi. Yeni bir güncelleme paylaşan Valve, COVID-19 salgınının sebep olduğu tedarik ve diğer sorunlara rağmen cihazı Şubat 2022‘de satışa sunmakta kararlı olduklarını söyledi.

Valve’ın Konsolu, Switch’e Rakip Olacak

steam deck

“Steam Deck, şubat ayının sonundan itibaren tedarik sorunları ve nakliye sorunlarına rağmen rezervasyon siparişine göre müşterilere ulaşacak” diyen şirket, heyecanla konsolu bekleyen kullanıcılara derin bir “oh” çektirdi. 5 dolar ücrete tabii olan rezervasyonlar, Temmuz 2021’de başlamıştı.

Steam Deck, depolama oranına göre değişen üç farklı fiyatlandırma ile sunulacak. 64GB dahili depolama sunan temel model 400 dolar, 256GB depolama ile gelen model 530 dolar ve daha hızlı bir SSD’ye sahip olan 512GB depolamalı sürüm ise 650 dolara mal olacak. Taşınabilir oyun konsolunun Türkiye’de ne zaman ve ne kadarlık bir fiyattan satışa çıkacağı ise henüz belli değil.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.