Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Valorant, Konuşmanızı Kaydederek Nefret Söylemiyle Mücadele Edecek

Riot Games, saldırgan konuşma biçimindeki toksik davranışları tespit etmek ve bunlarla savaşmak için Valorant'ta oyuncuların sesli sohbetlerini kaydetmeye karar verdi.

Riot Games, oyuncuların söylediği her şeyi kaydederek Valorant ’ın sesli sohbetinde nefret söylemi ve hakaretlerle mücadele etmeyi planlıyor. Bu, sorun için oldukça radikal bir çözüm ancak oyunun ne kadar popüler hale geldiğini göz önünde bulundurarak muhtemelen tüm raporları işlemenin tek yolu bu olacak.

Son Twitch izleyici istatistiklerine göre, Valorant oyuncular arasında son derece popüler oldu. Nisan ayının başında, oyun en çok izlenen video oyunları listesinde 7. sırada yer aldı. Bir ay sonra, Valorant yedi günde neredeyse 22 milyon saat izleyerek bir pozisyon yükseldi. Twitch sayıları, bir çevrimiçi oyunun aktif ve kalabalık olduğunun en iyi göstergelerinden biri ancak maalesef bu aynı zamanda yüksek bir toksik oyuncu popülasyonu olduğu anlamına da geliyor.

Valorant 1

Geliştirici Riot Games, Valorant’taki toksik davranışlarla savaşmak için başka bir önlem alıyor ve bu sefer sesli sohbette nefret söylemi ve hakaretleri hedef alıyor. Resmi blog gönderisine göre şirket, oyun koşullarının dahil olan herkes için adil ve güvenli olması gerektiği açıklamasına bağlı kalıyor. Bu duruşta Riot, Valorant’ın sesli sohbetinde oyuncuların saldırgan davranışlarla ilgili endişelerini ele alıyor.

Şirket, nefret söylemi vakalarını daha etkili bir şekilde yönetmek için yeni bir çözüm sunuyor. Riot, Valorant oyuncularının sesli sohbetlerini kaydedecek, böylece kayıtlar daha sonra toksik konuşmalarla ilgili alınan raporları doğrulamak için kullanılabilecek. Değişikliğin mevcut hizmet şartlarını ihlal etmeden uygulanabilmesi için Riot, bu yeni karar hakkında toplumu bilgilendirirken gizlilik politikasını tek taraflı olarak güncelliyor.

Valorant geliştiricisi, toplanan ses verilerinin geçici olarak saklanacağını ve belirtilmemiş bir süre sonra silineceğini vaat ediyor. Bir oyuncu sesli sohbetinin kaydedilmesini istemezse, tek çözüm oyunda hiç konuşmamak. Riot’un verileri koruyacağı iddia edilse de, şirketin geçmişte birkaç kez saldırıya uğradığını belirtmekte fayda var. Bu, oyuncuların kişisel bilgilerinin sızdırılmasına neden oldu ve Riot en az bir kez verilerin kendisini istemeden sızdırdı. Bunu akılda tutarak, bu kayıtların güvenliği konusunda endişelenmek oldukça makul.

Riot Games’in iyi niyetli görünmesine rağmen, Valorant oyuncularının konuşmalarını kaydetme ve geçici olarak saklama planı kulağa biraz riskli bir çaba gibi geliyor. Veri güvenliğini tehlikeye atıyorsa, önlemin daha büyük bir amaç için alınıp alınmaması gerçekten önemli değil. Kayıtlar, ses tanıma uygulamaları yardımıyla Valorant oyuncularının kişisel bilgilerini çalabilen bilgisayar korsanları ve kötü niyetli kişiler tarafından hedef alınabilir. Bunu göz önünde bulundurarak, Riot’un kararı düzeltmeyi amaçladığından daha büyük bir tehdit oluşturabilir.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.