Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Unreal Engine 5 İlk Xbox Series X Görüntüleri Gösterildi

Epic Games nihayet, Unreal Engine 5 gösteriminin ardından oyun geliştirme programı için erken erişim versiyonunu yayınladı.

Epic Games, ilk ortaya çıkışından yaklaşık bir yıl sonra, Unreal Engine 5‘e ve oyun üreticilerine getireceği çığır açan birçok araca yeni bir bakış sağladı. Video büyük ölçüde geliştiricilere yöneliktir, UE5’in gerçek kullanıcı arayüzünü ve Nanite, Lumen, uyarlanabilir animasyon sistemleri ve açık dünya akış çözümleri gibi yeni teknolojileri gösteriyor.

Unreal Engine 5

Bu, esasen geçen yıl gördüğümüz “Lumen in the Land of Nanite” demosunun oynanabilir bir uzantısıdır. Kahraman Echo’nun ultra detaylı bir çöl ortamında yolunu açtığını, aydınlık ve karanlık bir dünya arasında geçiş yaptığını ve nihayetinde üstesinden geldiğini gördük. dev bir lazer atış patronu.

İlk defa tüm bunların Xbox Series X donanımında çalıştığını görüyoruz. Aşağıdaki videonun tamamına göz atın.

Yeni videoda gösterilen yeni Unreal Engine 5 özelliklerinden bazılarının hızlı bir özetini burada bulabilirsiniz:

Nanite

Nanite, büyük miktarda geometrik ayrıntıya sahip oyunlar oluşturmanıza olanak tanıyan, ayrıntıları normal haritalara pişirme veya LOD’leri manuel olarak yazma gibi zaman alıcı ve zahmetli işleri ortadan kaldıran sanallaştırılmış bir mikropoligon geometri sistemidir.

Lumen

Sırada, tamamen dinamik bir küresel aydınlatma çözümü olan Lumen var. Lumen ile, dolaylı aydınlatmanın anında doğrudan aydınlatma veya geometri değişikliklerine uyum sağladığı dinamik, inandırıcı sahneler yaratabilirsiniz (örneğin, günün saatiyle güneşin açısını değiştirmek, bir el fenerini açmak veya bir dış kapıyı açmak).

Lumen ile artık ışık haritası UV’leri yazmanıza, ışık haritalarının pişirmesini beklemenize veya yansıma yakalamaları yerleştirmenize gerek yok; Unreal Editor’da ışıklar oluşturup düzenleyebilir ve oyun konsolda çalıştırıldığında olduğu gibi aynı son aydınlatmayı görebilirsiniz.

Açık Dünya

Açık dünyaların yaratılmasını her büyüklükteki ekip için daha hızlı, daha kolay ve daha işbirlikçi hale getirmek için devam eden bir görevdeyiz. Bugün bizi oraya götürecek bazı adımları deneyebilirsiniz.

Animasyon

Animasyon oluşturmak veya düzenlemek için sürekli olarak Unreal Engine’in dışına çıkmak zaman alıcı ve zahmetlidir ve yinelemenin önünde bir engeldir. Bu nedenle Unreal Engine 5’te inanılmaz derecede ayrıntılı karakterleri doğrudan bağlam içinde yazmanıza izin vermek için animasyon araç setimizi genişletiyor ve geliştiriyoruz.

Meta Sesler

Ses deneyimlerinizi geliştirirken görünüm geliştirmenizle aynı miktarda kontrol ve esnekliğe sahip olmayı hiç dilediniz mi? UE5 ile ses yapmanın temelde yeni bir yolunu sunuyoruz. MetaSounds, ses DSP grafik nesil ses kaynakları üzerinde tam kontrol sunan, yeni nesil prosedürel ses deneyimleri sağlamak için ses işlemenin tüm yönlerini yönetmenize izin veren yüksek performanslı bir sistemdir.

Son olarak, Unreal Engine 5 erken erişim versiyonunu buradan indirebilirsiniz.

Welcome to Unreal Engine 5 Early Access

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.