Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Ubisoft’un Gelirleri Arttı

Far Cry 5 ve Assassin's Creed Origins gibi oyunlar Ubisoft'un kârını arttırdı.

Şimdiye kadar video oyunları endüstrisi için oldukça iyi bir yıl geçti ve pek çok oyun firması 2018 mali yılı için yüksek gelir raporları paylaştı. Şimdi de bu kervana Fransız oyun dağıtımcısı Ubisoft Entertainment katılıyor. Ubisoft, son mali çeyrek döneminin finansal sonuçlarını açıklarken, kâr oranını yüzde 19 artışla 2.04 milyar dolarak açıkladı. Firmanın net geliri ise yüzde 29 oranında artış gösterdi.

Ubisoft gelirleri artti 1 1

Ubisoft’un gelirlerinde bu artışı büyük ölçüde Far Cry 5 sağladı. Popüler FPS oyununun çıkışı önemli ölçüde etkilerken, firmanın daha ilk haftada 310 milyon dolar gelir elde etmesini sağladı. Aynı şekilde Rainbow Six Siege’in e-spor sahnesine adım atıp oyuncu sayısını giderek genişletmesi de bunda etkili oldu.

Ubisoft’un yüksek performansı Assassin’s Creed Origins, Mario + Rabbids: Kingdom Battle ve diğer oyunlarla devam etti.

Firma CEO’su Yves Guillemot da bu duruma ilişkin konuşurken, finansal hedeflerini karşıladıklarını ve yüksek satışlara eriştiklerini ifade etti. Fransız dağıtıcı önümüzdeki mali dönemi de The Crew 2, The Division 2 ve diğer henüz duyurulmamış oyunlarla güçlü geçirmeyi planlıyor.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.