Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Ubisoft “Uygunsuz” Davranışları Azaltmayı Amaçlıyor

Taciz iddialarının ardından şirket harekete geçti.

Ubisoft, “çalışanların uygunsuz davranışlarının ortaya çıkmasının” şirket için çok gerçek bir risk haline geldiğini belirtti.

Axios tarafından yapılan haberde Fransız yayıncı, yakın zamanda yayınlanan evrensel kayıt belgesine risk faktörünü ekledi ve bunun yetenekleri şirkete çekme ve elde tutmayı da etkileyebileceğini belirtti.

Assassin’s Creed’in yapımcısı şu anda uygunsuz çalışan davranışının “orta” bir risk oluşturduğuna inanıyor, ancak özellikle “yetenekleri çekme ve elde tutma” riskini “yüksek” seviyeye yükseltmiş durumda.

ubisoft ücretsiz oyunlar

Şirket, yükseltmenin doğrudan rakiplerinden gelen artan baskıdan kaynaklandığını belirtti, biraz da “itibarına ve imajına veya çalışma ortamına” verilen zararın çalışanları tutma yeteneğini olumsuz yönde etkileyebileceğini kabul etti.

Kabul, bir dizi üst düzey Ubisoft çalışanının işyerinde suistimal ve tacizle suçlanmasının ve şirketin suistimalin gelişmesine izin veren bir rejim uyguladığı iddialarının ardından geldi. Bu iddialar bir dizi görevden alma ve istifaya yol açtı ancak görevi kötüye kullanmakla suçlananların bir kısmına şirket içinde yeni görevler verildi.

Bir düzineden fazla eski ve mevcut Ubisoft çalışanının ifadelerine dayanan kapsamlı bir raporda görevi kötüye kullanma iddialarının şirketin derinlerine indiğini ve şirketin en tepesindekilerin bu sorunu çözmek için anlamlı adımlar atılmadığı öne sürüldü.

Bu raporları takip eden haftalar ve aylarda, Ubisoft CEO’su Yves Guillemot, stüdyonun herhangi bir kaygıyı gidermek için ‘derin adımlar attığını’ söyledi ve çalışanların ilerlemesini korumaya yardımcı olmak için planın ana hatlarını paylaştı.

Evrensel kurallar dahilinde hareket eden şirket, “herhangi bir toksik davranışa tolerans göstermeyen ve herkesin değerlerine uygun yapısal değişiklikler yaptığını” söyledi.

“2020 Haziran ayının ortalarında şirketimiz sosyal ağlar ve medya tarafından aktarılan, Ubisoft’un ekiplerindeki toksik ve cinsiyetçi davranışları kınayan bir hareketle sarsıldı. Ubisoft bu durumu çok ciddiye alıp düzeltmek için her türlü çabayı sarf etmesine rağmen bu tür bir riskin kontrol altına alınacağına dair kesin bir garanti veremez.

Şirket hâli hazırda üzerinde çalıştığı Assassin’s Creed Infinity’i duyururken bu konuyla da epey uğraşacak gibi duruyor.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.