Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Twitter Troll Hesapları Kapattı

Twitter devletlere bağlı hesapları kapattı.

Sosyal medya platformu Twitter, Aktroll hesapları ifşa edildiğini açıkladı.

twitter aktroll hesaplari kapatti 2

Twitter, bazı dönemlerde devletlerle bağlantılı sahte ve ele geçirilmiş hesapları kapatıyor. Yapılan bu işlemi resmi blog sayfası üzerinden duyuran Twitter son göndersinde, aralarında ülkemizinde bulunduğu 3 ülkedeki hesapları ifşa etti. Yapılan duyuru ile birlikte bazı yerlerde “Aktroll” olarak isimlendirilen ve AK Parti’nin siyasi anlatılarını güçlendirmek için kullanılan 7.340 sahte ve ele geçirilmiş hesapları ifşa etti. Twitter bu hesapların ve içerisindeki tweet’lerin kaldırıldığını belirtirken hesaplarla ilgili bazı veriler paylaşıldı. 

Konu ile ilgili olarak, Stanford İnternet Gözlemevi ve Avustralya Strateji Politikaları Enstitüsü tarafından yapılan inceleme sonucunda ve Twitter tarafından paylaşılan verilere göre 7340 hesapta 5 GB’lık tweet arşivi ve 821 GB’lık medya arşivine ulaşıldı. Tüm veriler Twitter platformundan kaldırıldı. 

Twitter konu ile ilgili olarak şöyle bir açıklama yaptı. 

“2020’nin başında tespit edilen birbiriyle ilişkili hesapların koordineli ve gerçek olmayan aktivitelerinin asıl hedefi, Türkiye’deki kullanıcılar. Platformumuzdaki teknik altyapı ve hesap davranışlarından yola çıkarak yapılan analizimiz, sahte ve ele geçirilmiş hesapların AK Parti lehine siyasi ortam oluşturmaya çalıştığını ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a güçlü destek verdiğini göstermiştir. Bugün bu 7.340 hesabı açıklıyoruz. 

Teknik araştırmalar, bu sahte ve ele geçirilmiş hesapların, partinin gençlik kollarıyla bağlantılı olduğuna işaret ediyor. Sonuca odaklanırsak, ifşa ettiğimiz ağ içinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türk hükümetini eleştiren hesaplar da bulunuyor. Ele geçirilen bu hesaplar, düzenli olarak yukarıda belirtilen devlet aktörleri tarafından hackleme ve ele geçirme faktörlerinin hedefi olmuştur. Ele geçirilen geniş ağ, aynı zamanda kripto para birimleriyle alakalı spam ve ticari aktiviteler için de kullanıldı.”

Twitter, Türkiye haricinde Çin’de 23.750 ve Rusya’da ise 1.152 hesabı ifşa ederek bu hesapların kapatıldığını açıkladı. 

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.