Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Twitter Devletlerin Hesaplarını Etiketleyecek

Twitter artık devlet kurumlarının resmi hesaplarını etiketleyecek. 

Mikro blog platformu Twitter, kullanıcı deneyimini iyileştirmek adına yeni özellikler sunmaya devam ediyor. Twitter şimdi de devletlerin kurum ve kuruluşlarının resmi hesaplarını bir etiket olarak gösterecek. 

twitter devletlerin hesaplarini etiketleyecek 2

En popüler sosyal medya platformlarından birisi olan Twitter, aldığı yeni bir karar ile birlikte devletlere ait olan Resmi Twitter hesaplarına etiket sistemi getireceğini açıkladı. Kullanıcılar bu özellik sayesinde ilgili hesabın bir devlete ya da devlete ait olan bir organizasyona ait olduğunu kolay bir şekilde öğrenebilecek. 

Twitter’ın açıklamasına göre yeni etiketler, dünyanın her yerine eş zamanlı olarak getirilmeyecek. Twitter bunun yerine ülkelerdeki devlet kurumlarına kademeli olarak etiket dağıtımı yapacak. Bu özellik ilk olarak ABD, Çin, Rusya, Birleşik Krallık ve Fransa da kullanıma sunulacak. 

Twitter bu özellik sayesinde kullanıcıların daha bilinçli karar vermesini sağlayacak. Bu özelliğin tüm devlet kurumları ya da kuruluşları için kullanılmayacağını belirten Twitter yetkilileri, Twitter’da tartışmalara neden olacak kurum ve kuruluşlara odaklanılacağını açılladı. 

Twitter’ın yeni özelliğinde yer alacak olan etiket kategorilerinden birisi de devletlerin medya organları ile ilgili olarak. Yeni özellik ile birlikte bir ülkenin Resmi haber kaynağı da Twitter tarafından etiketlenecek. Editoryal bağımsızlığı olan ancak hükümet yanlısı haber kaynakları bu tür etikete sahip olmayacak. Twitter ayrıca devletlerin Resmi haber kaynaklarının tweetlerini de önermeyecek. 

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.