Bir dizi tweet ve Reddit mesajı aracılığıyla Epic Games kurucusu Tim Sweeney, Epic Store’a özel oyunlar hakkında konuştu ve tartışmalara dahil oldu. Sweeney’e göre Valve’in de oyun yapımcıları/dağıtımcılarıyla ücretsiz ya da özel oyunlar için anlaşmaya hakkı var.

Tim Sweeney’e göre PC açık kalmaya devam edecek ve bu platformda daha önce hiç olmadığı kadar güçlü bir rekabet yaşanacak:
‘Valve oyunlarını Steam, EA oyunlarını Origin, Activision ve Bungie oyunlarını Battle.net veriyor ve Epic Games de pek çok dağıtımcının oyunlarını sunuyor.
Mağazalara özel oyunları sevmemenizi anlayabiliyorum fakat bu tamamen farklı ve rekabet yanlısı bir yaklaşım. Bu durum Windows’un UWP ya da Apple’ın iOS ile yaptıklarına benzemiyor. Bu kapalı sistemler gitti ve Microsoft başarısız olunca Satya Nadella ve Phil Spencer firmanın başına gelerek Windows’u daha açık bir platform haline getirdiler.’
Tim Sweeney şimdilik epey iddialı konuşurken, gelecekte de özel anlaşmalara ve oyunlara daha çok yatırım yapacaklarını haber verdi. Epic Games’in kurucusuna göre en çok geliri bu tip oyunlardan elde ediyorlar.

