Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Tilting Point, 235 Milyon Dolar Topladı

Şirket toplanan parayla yeni oyun türlerine yönelmeyi düşünüyor.

Oynaması ücretsiz oyunlar üreten yayıncı Tilting Point, “ilerici yayıncılık modelini” hızlandırmak ve daha fazla satın almayı finanse etmek için 235 milyon dolar topladı. Nakit, şirketin küresel büyüme şirketi General Atlantic liderliğindeki ilk sermaye finansmanı turu aracılığıyla toplandı.

Tilting Point, parayı canlı yayıncılık alanında daha fazla geliştiriciyle sözleşme imzalayarak, yeni başlıklar geliştirerek daha fazla stüdyo satın alarak ve geliştiricilerle “en iyi IP lansmanlarında” ortaklık kurarak genişlemek için özel olarak kullanacak. Ayrıca küresel ayak izini artırmayı ve yeni platformlara erişmeyi amaçlıyor.

tilting

Şirket kurucusu ve CEO’su Kevin Segalla bir basın açıklamasında, “Bu finansmanla, operasyonlarımızı genişletmeyi ve en iyi geliştirici ortaklarımızla daha büyük M&A fırsatlarını agresif bir şekilde takip etmeyi planlıyoruz. Yolculuğumuza önde gelen yatırımcıların gelmesinden dolayı çok heyecanlıyız.” İfadelerini kullandı.

Star Trek Timelines ve TerraGenesis gibi oyunların sahibi ve işletmecisi olan Tilting Point, yılın başından beri meşgul. Yalnızca son yedi ayda şirket, Match 3D geliştiricisi Loop Games’e 60 milyon dolar harcadı. Dünya çapındaki altyapısını güçlendirmek için Rusya’da yeni bir stüdyo açtı ve Güney Koreli geliştirici Storytaco ile 10 milyon dolarlık bir yayın anlaşması imzaladı.

Geçtiğimiz hafta Genvid’in 113 milyon dolar topladığını göz önüne alırsak şirket 235 milyon dolarla çok daha büyük işler ortaya koyabilir. Tilting Point’in yükselişi aynı hızda sürmeye devam edecek gibi duruyor. Bakalım ileride ücretli oyunlar çıkarma yolunu da izleyecekler mi?

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.