Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Tile Şirketi Life360’a Satıldı

Son dönemde hayatımıza giren Bluetooth temelli izleme cihazlarının öncü üreticilerinden olan Tile satılıyor.

Kullanıcıların küçük Bluetooth etiketlerini kaybolan eşyalarına takarak kolayca bulmalarını sağlayan küçük cihazlar son günlerde bir hayli popüler. Özellikle Apple’ın kendi AirTag modelini duyurmasının ardından, diğer teknoloji firmaları da kendi AirTag benzeri ürünlerini duyurmuştu. Bu markaların başında Samsung ve Amazon markaları yer alıyordu.

Yukarıda belirttiğimiz türden ürünlerle dikkat çeken Tile şirketi şimdi de bir satın alınma ile gündemde.

Tile Şirketi

Tile Şirketi 205 Milyon Dolara Satıldı

Bir Kickstarter projesi olarak karşımıza çıkan ve sonrasında kullanıcıların fonlaması ile büyüyen Tile şirketinin bu macerası boyunca konum tabanlı takip aksesuarları üretti. Ülkemizde çok yaygın olmasa da Tile şirketinin ürünleri yurt dışında yaygın bir şekilde kullanılıyordu.

Tile yıllar içerisinde teknolojisini geliştirdi ve ürünlerine ekstra özellikler, pil değiştirme ve olayı kayıplara karşı bir sigorta hizmeti de içeren Tile Premium abonelik servisini de kullanıcılarına sunmuştu. Tile’ın bu ürünleri çok kullanılıyor olsa da Apple ve diğer üreticilerinin kendi cihazlarını bulma uygulamasını hayata geçirmesiyle birlikte popülerliği azalmıştı.

tile sirketi life360a satildi 3

Son olarak Apple’ın AirTag ürününü tanıtmasıyla birlikte Tile ürünlerinin satışı da artmıştı. Bu başarının ardından Tile şirketi 205 milyon dolara Life360 şirketi tarafından satın alındı. Life360 şirketi de konum takibi ürünleri ile biliniyor. Şirket geçtiğimiz aylarda değerlemesinin 1 milyar doları geçtiğini açıklamıştı. Bu satın alım sonrasında Life360’ın pazarda önemli bir oyuncu olup olamayacağını ise ilerleyen günlerde göreceğiz.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.