Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

TikTok Bir Ülkede Daha Yasaklandı!

Birleşik Krallık, devlet çalışanlarına TikTok'u yasaklayan ülkeler arasına katıldı.

Birleşik Krallık, TikTok‘u hükümet cihazlarından yasaklayan en son büyük yargı alanı haline geldi. Tedbir kararı, bakanlar tarafından emredilen bir güvenlik incelemesinin ardından derhal yürürlüğe girecek. Bu hamle, devlet cihazlarındaki üçüncü taraf uygulamalara yönelik daha geniş kısıtlamaların bir parçası olacak. Lancaster Dükalığı Şansölyesi ve hükümetin en yüksek ikinci bakanı Oliver Dowden yaptığı açıklamada yasağı duyurdu.

Dowden, Parlamento’da bunun bir ihtiyati tedbir olduğunu kaydetti ve “Hükümet genelinde TikTok’un zaten sınırlı kullanımının olduğunu biliyoruz, ancak bu yasak aynı zamanda iyi bir siber hijyen sağlayacak.” dedi. Yasak, devlet cihazlarındaki hassas verileri korumanın yanı sıra konum verilerinin toplanması gibi şeyleri önlemeyi amaçlayarak yürürlüğe sokuldu. Bu arada yasak, devlet çalışanlarına, bakanlara veya halka ait kişisel cihazlar için geçerli değil.

TikTok’a Art Arda Yasak Darbeleri

TikTok Bir Ülkede Daha Yasaklandı!

Ek olarak, Birleşik Krallık hükümeti, personelinin üçüncü taraf bir uygulamayı yalnızca onaylı bir listede olması durumunda resmi bir cihazda kullanmasına izin verecek. Uygulamanın kolluk kuvvetleri veya çevrimiçi zararlarla ilgili projeler üzerinde çalışanlar gibi iş amacıyla gerekli olduğu durumlarda yasakta istisnalar olacak. Bu istisnalar duruma göre verilecektir ve güvenlik önlemlerinin alınması gerekecek.

Hükümet, insanların her uygulamanın veri politikalarından haberdar olması gerektiğini belirtti. Uygulamanın kullanıcıların, coğrafi konum verileri ve kişiler gibi bir telefonda veya tablette depolanan belirli bilgilere erişmesi için uygulamaya izin vermesini gerektirdiğini söyledi. Yetkililer, bu verilerin nasıl kullanılabileceği konusunda endişe duyduklarını açıkladı.

Birçok ülke ve diğer bölgelerdeki liderler, Çin’in TikTok aracılığıyla kendi sakinlerinin veya yetkililerinin verilerine erişebileceği konusundaki endişelerini dile getirdi. uygulamanın sahibi olan ByteDance’in merkezi Pekin’de bulunuyor. ABD, düzinelerce eyalet, Kanada ve Avrupa Komisyonu da dahil olmak üzere birçok yasama organı son aylarda uygulamayı devlete ait cihazlarda yasakladı.

Haberi Paylaş
Benzer İçerikler
0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.