CD Projekt RED, piyasaya süreceği bir sonraki büyük oyunu The Witcher 4‘ü geçtiğimiz yılki The Game Awards sırasında duyurmuştu. Elimizde henüz net bir çıkış tarihi olmamakla birlikte oyunun 2026 yılında raflardaki yerini alması bekleniyor. Hatırlanacağı üzere Polonyalı stüdyonun kısa süre önce paylaştığı Unreal Engine 5 teknoloji demosu, sosyal medyada inanılmaz bir etki yaratmış, ancak daha sonra yapılan açıklamada bu görüntülerin The Witcher 4’ün içerisinden olmadığı belirtilmişti.
Öte yandan ilk gündeme gelen konulardan biri, bu teknoloji demosunun bir PC yerine PlayStation 5 üzerinde çalışırken gösterilmiş olmasıydı. Digital Foundry’e konuşan CD Projekt RED’in teknoloji başkan yardımcısı Charles Tremblay, “Her zaman PC’de çalışırız, zorlarız ve sonra ölçeği küçültmeye çalışırız ama sonra geçmişte o kadar çok sorun yaşadık ki, tamam, bu sefer gerçekten konsol öncelikli geliştirme yapmak istiyoruz, değil mi? Ve sonra ortağımız Unreal ile çalıştık ve sonra zorluğu gördük – istediğimiz şeyi PS5’te 60 fps’de yapma tutkusunu gerçekleştirmek için, bilirsiniz, çalışmak gerekecekti” dedi.
The Witcher 4, Konsol Öncelikli Geliştiriliyor
Aklınıza Cyberpunk 2077‘nin Sony tarafından satıştan kaldırılacak kadar kötü olan PlayStation lansmanı gelebilir, ancak The Witcher 3 de piyasaya sürüldükten kısa bir süre sonra pek çok ağır yamadan geçmedi değil. CDPR Sanat Başkan Yardımcısı ve küresel sanat yönetmeni Jakub Knapik ise önceliklerinin konsollar olduğunu, ancak her zaman olduğu gibi PC’nin sınırlarını zorlayacaklarını söyledi ve şöyle devam etti:

“Belirli temelleri çözmek istedik. Ölçeği büyütmek küçültmekten daha kolay. Hem Lumen’in hem de tüm bu teknolojilerin ölçek büyütme sırasında bize oldukça tutarlı bir temsil sağladığını bildiğimiz için, hem görsel hem de teknik olarak belirli temelleri oluşturduktan sonra, ölçek büyütmek için yer olduğunu biliyorduk. Bilgisayarların sınırlarını zorlamayı her zaman seviyoruz. Bu sadece onu gerçekten nasıl kullanacağımıza dair yaratıcı bir süreç. Şu anda konsolda hala zorlamamız gereken gerçekten harika bir temelimiz olduğunu biliyoruz, ancak yine de bunun ne anlama geldiğini bulacağız. Kesinlikle tüm ışın izleme özelliklerini ileriye doğru genişleteceğiz”
Bu sözler, The Witcher 4’ün PlayStation 5’te 60 FPS‘e ulaşacak şekilde tasarlanacak olmasına rağmen oyuncuların bununda ötesine çıkamayacakları anlamına gelmiyor. Tremblay, CD Projekt’in bir PC şirketi olarak başladığını ve PC oyuncuları için en iyi deneyimi sunmak isteyeceklerini belirtmekle birlikte bunun The Witcher 4 için ne anlama geleceğini söylemek için henüz çok erken olduğunu ifade etti.

