Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

EA, The Sims 4 İçin Yeni Yapay Zeka Patenti Aldı

EA, The Sims oyuncularının kendilerine benzer karakterler yaratmalarını sağlayacak bir yapay zeka teknolojisinin patentini aldı.

EA tarafından The Sims 4 için 2020’nin nisan ayında başvurulan bir patent, geçtiğimiz günlerde onaylandı. Bu yeni yapay zeka teknolojisi, insanların resimlerini sadece iki tıklamayla oyun içi karakterlere dönüştürmek için kullanılacak. Böyle oyunda kendimize çok daha fazla benzeyen karakterler kullanabileceğiz.

Sims Community tarafından bildirildiği üzere, patentin kendisi yapay zeka teknolojisine dayanacak ve oyuncuların kendilerinin veya karakterlerinin fotoğraflarını yüklemelerine izin vereceğini ve daha sonra doğru bir Sim’e dönüştürülebilecek.

The Sims 4’ün Yeni Karakter Oluşturma Teknolojisi

The Sims 4

İlk Sims oyunu, Sims Creator’da bir karakter modeline bir yüz görüntüsü yerleştirmenize izin verirken, sonuçlar genellikle arzulanan gibi olmuyordu. Bu yapay zeka teknolojisi, şu anda yeteneklerini gösterecek hiçbir örnek olmamasına rağmen, oyun içinde kendi benzerliğinizi yaratmanın daha etkili bir yolu olduğunu kanıtlayacak mı göreceğiz.

Yüzlerimizi fotoğraftan oyuna aktarma teknolojisi, bir geliştirici ekibi tarafından yaratıldı ve daha önce The Sims 4 ve The Sims 3 ve The Sims Medieval gibi daha eski oyunlar üzerinde çalışan Igor Borovikov tarafından yönetildi. Bakalım bu yeni yapay zeka tabanlı sistem ile istediğimiz karakter görünümüne kavuşabilecek miyiz?

Yeni Teknoloji Diğer EA Oyunlarında Yer Alabilir

The Sims 4

Ayrıca, yüz özelliklerinin yanı sıra teknoloji, patentte “Bir referans nesnenin girdi görüntüsünü almak; normalleştirilmiş bir görüntü oluşturmak; normalleştirilmiş görüntüde bulunan bir dizi özelliği tanımlamak, burada özellik kümesindeki her bir özellik, referans öznenin başının veya gövdesinin bir bölümüne karşılık gelir” olarak açıklandı.

Şaşırtıcı olmayan bir şekilde EA patentin tamamına sahip, bu yüzden teknolojiyi karakter oluşturma içeren diğer oyunlarla paylaşmaktan memnun olup olmadıklarını bekleyip görmemiz gerekecek. Ayrıca, bunun birkaç yıl boyunca yeni içerikler üretmesi beklenen The Sims 4’te uygulanıp uygulanmayacağı veya The Sims 5’te ilk kez ortaya çıkması için geliştirmenin yeterince uzakta olup olmadığı da belli değil.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.