Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Suudi Arabistan, Capcom ve Nexon’dan Yüzde 5 Hisse Aldı

Suudi Arabistan Kamu Yatırım Fonu, hem Capcom hem de Nexon'da tahmini 1 milyar dolar değerinde yüzde 5'lik bir hisse satın alarak oyun sektörüne ciddi bir yatırım daha yaptı.

Son birkaç yılda Suudi Arabistan, video oyun endüstrisindeki yatırım portföyünü çeşitlendirme arzusunun arttığını gösterdi. Hem Capcom‘a hem de Nexon‘a yaptığı en son yatırımın değerinin 1 milyar dolar üzerinde olduğu söylendi.

GameRant‘a göre, Capcom‘un yüzde 5’lik satın alımı mevcut hisse senedi fiyatlarında yaklaşık 332 milyon dolar değerindeyken, Nexon‘daki yüzde 5,02’lik satın alma yaklaşık 883 milyon dolar değerinde. Capcom, Monster Hunter ve Resident Evil serileriyle tanınırken, Koren merkezli Nexon en çok Dungeon Fighter ve çevrimiçi RPG MapleStory ile tanınır. Bu hisse alımları, herhangi bir ön devralma hamlesinin aksine “saf yatırım” fırsatları olarak tanımlandı. Duyurudan sonra Osaka merkezli Capcom’un hisseleri yüzde 1.7’ye kadar yükselirken, Nexon hisseleri Tokyo ticaretinde yüzde 3’ten fazla yükseldi.

Suudi Arabistan Oyun Sektörüne Atıldı

Suudi Arabistan

Suudi Arabistan, hisseleri satın almak için ülke ekonomisini sadece petrol ve gazın ötesinde çeşitlendirmek için kullanılan 500 milyar dolarlık bir egemen servet fonu olan Kamu Yatırım Fonu’nu (PIF) kullandı. PIF, ülke içinde “yeni sektörler, şirketler ve işler yaratma” hedefiyle dünyanın en büyük egemen servet fonlarından bir tanesi ve tartışmalı Suudi veliaht prens Muhammed bin Salman tarafından yönetilmekte.

Son birkaç yılda PIF, Electronic Arts Inc., Take Two Interactive Software Inc.’e yatırım yaptı ve PIF’in yan kuruluşu Savvy aracılığıyla dünyanın en büyük iki Esports liginden ikisini (ESL ve FACEIT) 1.5 milyar dolarlık birleşik bir fiyata satın aldı. Bu ikisi o zamandan beri ESL FACEIT Group adlı tek bir organizasyonda birleşti.

Suudi Arabistan

Suudi Arabistan Kamu Yatırım Fonu, ek küresel hisse senetleri satın almak için yaklaşık 10 milyar dolar ayırdı. Halihazırda Uber, Live Nation Entertainment ve İngiltere’deki futbol kulübü Newcastle United FC’nin yüzde 80 hissesine sahip.

İlginç bir şekilde, Nexon geçen yıl bir avuç eğlence şirketine 874 milyon dolar yatırım yaparak Konami, Sega Sammy, Bandai Namco ve Hasbro‘yu finanse etti. Neredeyse 100 milyon dolar değerinde Bitcoin satın alarak portföyünü daha da çeşitlendirdi ve yakın zamanda AGBO, Joe ve Anthony Russo’nun bağımsız film yapım şirketine 400 milyon dolar yatırım yaptı.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.