Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Steam’de Açık Bulan Hackera Valve 20 bin Dolar Ödedi!

Steam'i hackledi ödülü kaptı.

Artem Moskowsky, Steam geliştirici sitesinde bir web uygulaması test ediyordu ve bir gün oyun anahtarları da üretebildiğini fark etti. Üstelik tek seferde binlerce, hatta onbinlerce oyun kodu üretebiliyordu.

steamde acik bulan hackera valve 20 bin dolar odedi 1

Bazı parametreleri bir araya getiern Artem Moskowsky, tek seferde 36 bin adet Portal 2 keyi üretmeyi başardı. Bu anahtarlar Steam’de oyunları etkinleştirmek için kullanılıyordu ve orijinal sürüm yerine geçiyordu.

Elbette bu bir hacker için adeta büyük ödül gibi ve anahtarları satarak büyük meblağlara erişebilirdi. Buna rağmen Portal 2 keylerini üretmedi ve yapabildiğini gördükten sonra bu bilgiyi HackerOne üzerinden Valve’e bildirdi. Valve ise hizmetinin karşılığında hackera ödül olarak 20 bin dolar para ödedi.

Artem Moskowsky, bu bug raporunu 7 Ağustos’ta gerçekleştirdi ve birkaç gün sonra da, 11 Ağustos’ta Valve tarafından kendisine 20 bin dolar ödül verildi. Fakat bu durum Ekim ayının sonuna kadar haberlere yansımadı.

Artem Moskowsky’nin bu davranışını çok ‘asilce’ bulabilirsiniz fakat aslında Valve bunu daha önce de pek çok kez yaptı. Firma Steam üzerinde açık bulan yazılımcıları daima ödüllerle teşvik ediyor ve bunu HackerOne üzerinden gerçekleştiriyor. Hatta bir süre önce yine Valve Moskowsky’e 25 bin dolar ödül vermişti.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.