Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Steam Durdurulamıyor!

Steam'de ki artan oyun sayısı 7000'e ulaşmak üzere. 2017 yılının sonuna doğru yaklaşırken Steam yeni oyunları yayınlamaya devam ediyor.

Bu yıl oyun dünyasında ki hareketlilik bir türlü dur durak bilmedi. 2017 yılının sonuna doğru ilerlerken Steam’de ki yayınlanan oyun sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor.

Steam Durdurulamıyor 2

Niko Partners’ın analisti Daniel Ahmad‘e göre, bu yıl Steam’de yayınlanan oyun sayısı 6.000’i aştı. Steam bu rakamı 2005 – 2015 yılları arasında ki 10 yılın toplamı olarak görmüştü. Ancak bu yıl açıklanan resmi istatistiklere göre Steam’de yayınlanan oyun sayısı 6000’i aştı ve bu rakam artmaya da devam ediyor. Steam’de ki oyun artışının sebepleri arasında gösterilen bazı nedenler bulunuyor. Birincisi, Haziran ayında Steam Direct’in piyasaya sürülmesi, bültenlerin sayısını hızlandırdı.

Steam Direct ile gelen özellikler arasında oyun geliştiricilerinin herhangi bir onay sürecinden geçmeden 100 dolar ödeyerek oyunlarını yayınlaması geliyor. İkincisi ise oyun geliştirme konusunda yeterli tecrübeye sahip olunmasa bile günümüzde bir oyun yapmak çeşitli araçlar ile daha kolay bir hale geldi. Oyun yapmaya yeni başlayan firmalar ve şahıslar birbirinden farklı oyun motorları kullanarak piyasaya yeni oyunlar üretiyor.

Daniel Ahmad’e göre bu yıl bitmeden yüzlerce oyun piyasaya çıkmaya devam edecek. Hatta bu sayı 7000 bile olabilirmiş. Steam’in resmi sonuçlarına göre bu yıl yayınlanan toplam oyun sayısı 6000’i geçmiş.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.